Делегація українських лісівників перебуває з візитом у Словацькій Республіці

14 серпня 2019р, Новини Держлісагентсва. Прес-служба

Цього тижня делегація українських лісівників на чолі з заступником Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимиром Бондарем перебуває з візитом у Словацькій Республіці.

Візит відбувається в рамках співпраці у сфері лісового господарства, що передбачено Меморандумом між Держлісагентством України та державним підприємством «Ліси Словацької Республіки».

Українська делегація вже відвідала Mondi SCP в Ружомбероку – це один з найбільших заводів Mondi та найбільший інтегрований комбінат з виробництва паперу та целюлози в Словацькій Республіці. Деревина на цей завод надходить із сертифікованих лісів зі сталим управлінням за системою FSC*, а також системою PEFC.

Під час спілкування було обговорено питання залучення інвестицій в переробку дров’яної деревини.

Заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар зазначив, що досвід Словаччини є корисним для України.

«Зараз на складах державних лісогосподарських підприємств накопичується майже один мільйон кубометрів деревини, яка не реалізовується. Майже 70% це дров’яна деревина. І потрібно знаходити шляхи вирішення цієї проблеми», - сказав він.

Під час візиту українська делегація також проведе зустрічі та обговорить питання співпраці з представниками Генеральної дирекції ДП «Ліси Словацької Республіки» та Національного лісового центру.

Довідково.

* лісова сертифікація – оцінка відповідності системи ведення лісового господарства встановленим міжнародним вимогам щодо управління лісами та лісокористування на засадах сталого розвитку. В Україні розвиток отримала лісова сертифікація за міжнародною схемою Лісової опікунської ради (ForestStewardship Council, FSC) – міжнародної некомерційної неурядової організації, метою якої є просування відповідального управління лісами в усьому світі. Станом на серпень 2019 року в Україні 4,39 мільйони гектар лісів сертифіковано.

** лісогосподарськими підприємствами, що належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України, запроваджено 100-відсотковий облік усієї заготовленої та реалізованої деревини у Cистемі електронного обліку деревини (ЕОД). Це 73% всіх лісів України. Доступ до електронного обліку надано Національній поліції та Службі безпеки України і вони можуть в режимі реального часу контролювати, як відбувається заготівля деревини по кожному об’єкту. Однак, ще залишається «чорна діра» у 27%, де не відбувається биркування деревини.

Прес-служба Держлісагентства

 

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління