Деревина - цінний ресурс

14 серпня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Деревина є цінним природним ресурсом і найбільш ефективним джерелом енергії (крім природного газу) для отримання тепла. Деревні ресурси досить швидко, порівняно з корисними копалинами, відновлюються і в країнах з достатнім лісовим фондом вони можуть замінювати традиційні джерела постачання енергії. На територіях лісистих регіонів України, деревину, як доступний вид промислової сировини та палива необхідно ефективно та раціонально використовувати.Згідно статистичних даних, всі лісогосподарські підприємства України заготовляють близько 18-20 млн кбм деревини щороку, а це менше половини річного приросту. В цей же час такі країни як Німеччина, Швейцарія, Австрія, Чехія, Польща, Швеція, Фінляндія, використовують показник річного приросту більше ніж на 85 %. В їхній аргументації це відновлювальний ресурс, який повинен приносити благо для місцевого населення та держави.

Використання деревини в Україні останнім часом набрало неприємного, а подекуди і скандального забарвлення. Лісівників, людей які є спеціалістами у сфері лісового господарства, розуміються у лісових процесах, у більшості випадків безпідставно звинувачують у знищенні лісу. Проте, якщо проаналізувати хто забезпечує функціонування понад 80% об’єктів природно- заповідного фонду України, в тому числі і за площею лісових земель, тут виявляється, що цю роботу виконують саме лісівники. 

Деревина, як промисловий ресурс, на даний час стає все популярнішою у світі. Враховуючи відновлюваність, екологічність походження, невеликі затрати енергоносіїв при отриманні готового продукту, відсутність шкідливих речовин у складі, відсутність шкідливих відходів при переробці та утилізації, високі технічні показники, легкість обробки і т.п. Як паливо деревина характеризується високим виходом летючих горючих речовин – до 85% та незначним вмістом золи – в середньому до 1%, а також відсутністю сірки (основного корозійного компонента димових газів). Теплота згоряння дорівнює в середньому 18,67 МДж/кг (4460 ккал/кг). Ці факти дуже вигідні як з точки зору ефективності експлуатації, так і з екологічної точки зору, оскільки спалювання дров найменш шкідливе для атмосфери, а при використанні сучасних котлів, які спеціально спроектовані для роботи на дровах, дає можливість отримувати дешеве та ефективне опалення. 

Використання дров’яної деревини для опалення приватних садиб на території Львівської області є надзвичайно важливим і перспективним напрямком щодо питань зменшення використання дорогого природного газу та інших викопних енергоносіїв. До слова, саме деревина та її відходи визнано в світі як одну з найкращих альтернатив природному газу. За еквівалентною теплотворною здатністю 4 кбм деревної біомаси заміняють 1000 кбм природного газу. Окрім того, деревина являється місцевим відновлювальним ресурсом, використання якого стимулює розвиток регіональної економіки, не потребує складних та затратних схем транспортування, проста у використанні.

Лісівники ДП «Львівський лісгосп» роблять все від них залежне і готові максимально забезпечити споживачів дров'яною деревиною. З питань придбання та отримання додаткової інформації звертайтеся за телефоном: 067-25-28-230, 097-64-96-021.

Прес-служба ДП "Львівський лісгосп"

Ключові слова:

ДП "Львівський лісгосп"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління