Триває наповнення шару "Ліси" на публічній кадастровій карті України

13 листопада 2019р, Новини Держлісагентсва. Прес-служба

Наприкінці вересня 2019 року Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук поставив перед державними органами завдання об’єднаного функціонування державних кадастрів. За дорученням Державного агентства лісових ресурсів Українське державне проектне лісовпорядне виробниче об'єднання ВО «Укрдержліспроект» надало Державній службі з питань геодезії, картографії та кадастру наявну інформацію про державні лісогосподарські підприємства та установи природно-заповідного фонду, що належать до сфери управління Держлісагентства.

Державний земельний кадастр містить інформацію про зареєстровані земельні ділянки лісогосподарського та іншого призначення, на яких зростають ліси.

Отже, при перегляді шару «Ліси» на 

публічній кадастровій карті 

можна отримати інформацію про: код підприємства, у господарюванні якого знаходиться ділянка; номер лісництва; назву лісництва; назву ділянки (лісового урочища).

Окрім загальної інформації про лісокористувачів, розміщення шару «Ліси» дозволяє також відстежувати помилки ведення кадастрів, виявляти інформацію щодо проблемних земельних ділянок, де наявні конфлікти щодо землекористування.

Таким чином, державні органи та громадськість отримали важливий інструмент контролю за станом використання земель лісового фонду України.

Наразі, передача інформації про ліси до державного земельного кадастру триває, відповідно, обговорюються питання періодичності її поновлення, виправлення помилок тощо.

Завдання інформаційної взаємодії державного лісового та земельного кадастрів зумовлює необхідність зміни підходів до ведення державного лісового кадастру, як до геоінформаційної системи. Держлісагентство вбачає потребу у внесенні змін до чинного Порядку ведення державного лісового кадастру та обліку лісів, які б враховували питання подальшої інтеграції кадастрів.

Прес-служба Держлісагентства

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління