В мисливських угіддях Бібрського лісгоспу розпочинається полювання на зайців

27 листопада 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» та наказу по державному підприємстві «Бібрське лісове господарство» в мисливських угіддях лісгоспу 01 грудня 2019 року розпочинається полювання на хутрових звірів: зокрема на зайця-русака та лисицю. Полювання на зайця триватиме до 22 грудня включно тільки в польових угіддях.

Встановлено, що днем полювання на зайця-русака є неділя;

Денна норма відстрілу зайця-русака одним мисливцем – один заєць, лисиці не лімітована.

Полювання на зайця-русака та лисицю проводиться за відстрільними картками, які будуть видаватися кожної неділі перед початком полювання в конторі Свірзького лісництва.

Вартість разової відстрільної картки на зайця-русака становить 300 грн., добування лисиці під час полювання на зайця дозволено безкоштовно.

Для придбання відстрільної картки мисливець повинен мати державне посвідчення мисливця, діючу контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання, дозвіл на зберігання та носіння зброї, за наявності на полюванні мисливських собак – паспорт на собаку.

За відсутність відмітки у відстрільній чи контрольній картці про проведення полювання у зазначений день чи добуту дичину, особисту відповідальність несе мисливець.

Звертаючись до мисливців ще раз хочеться застерегти, щоби ретельно дотримувалися правил поводження з зброєю на полюванні, перед полюванням не вживали спиртних напоїв і поважали один одного.

Також потрібно нагадати мисливцям, які документи дають право на полювання:

– державне посвідчення мисливця;

– щорічна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

– відстрільна картка на хутрових;

– чинний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання під час полювання;

– паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання на полюванні.

Якщо мисливець уполював зайця, чи іншого дозволеного звіра, щоб не порушувати закону, він зобов’язаний тут же зробити відповідний запис у контрольній картці обліку добутої дичини та порушень правил полювання.

Зазначені документи мисливець повинен мати під час полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Пам’ятайте… Правильно проведений день на полюванні, – це активний відпочинок, який дає людині наснагу, дисциплінує і збагачує її духовно, зміцнює тіло і силу волі.

Згідно Закону України «Про мисливське господарство та полювання» проводити полювання заборонено:

  1. На відтворюючих ділянках.
  2. На відстані більше 200 метрів від будівель населеного пункту та окремо розташованих будівель, де можливе перебування людей.
  3. У темний період доби (пізніше години після заходу сонця і раніше години до його сходу).
  4. На хутрових звірів (крім вовка) з нарізною вогнепальною зброєю, калібром більше 5,6 мм.
  5. З мисливськими собаками, без наявності паспорта на них.
  6. На зайця методом загінки з виставленням номерів шумовим прогоном.

Додатково повідомляєм, що межі мисливських угідь лісгоспу проходять від села Стоки автомобільною дорогою через села Свірж, Кимир, Ушковичі, Мерещів, Осталовичі, Розсохи, Тучне до села Плоска, далі границею між Перемишлянським і Жидачівським районами до села Любешка, далі дорогою через село Вілявче до села Стоки.

 

Бажаємо мисливцям вдалого полювання та незабутніх вражень!

Прес-служба лісгоспу

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління