Кращі досягнення національного природного парку «Сколівські Бескиди» за 2020 рік

14 січня 2021р, Новини підприємств. Прес-служба

1. В межах ініціативи Президента України «Мандруй Україною» національний природний парк «Сколівські Бескиди» визнано туристичним магнітом для Львівщини. Парк увійшов до ТОП-8 національних парків України, які здивують своєю первозданною красою.


2. Парк став учасником 2-ох міжнародних проєктів: "Збереження карпатських пралісів", що реалізується Франкфуртським зоологічним товариством і Міністерством екології Німеччини, та проєкту "Розвитку сталого туризму в природоохоронних територіях Карпат", що фінансується в рамках Програми Польща-Білорусь-Україна.


3. Колишній палац баронів Гределів ХIX століття в м. Сколе – памʼятка архітектури місцевого значення, передано в оренду парку на 49 років. Цей об’єкт включений до списку програми «Велике будівництво» на 2021 рік.


4. Впорядковано мережу туристичних шляхів активного відпочинку: для кожного шляху розроблені індивідуальні QR-коди, присвоєно номера відповідно до держстандартів, встановлено початкові, проміжні та кінцеві інформаційні стенди, проведено ознакування. Спеціально для туризму та рекреації розроблено новий сайт парку.

 


5. Проведено найбільший за останні роки моніторинг фауни та флори. Для спостереження за тваринним світом в угіддях встановлено 70 сенсорних фотокамер.
6. Облаштовано три нові рекреаційні пункти: Дубравка, водоспад Гуркало та Східницька Лісковатиця, реконструйовано туристичний притулок «Дубина».

 

 

7. Проведено 8 екологічних акцій, 2 конкурси, масову еко-мандрівку до Дня Державного Прапору на гору Парашка.

8. На діючому сайті парку розміщено 190 інформацій про роботу установи, його відвідали 58948 чол.

9. Розроблено та затверджено Програму по збереженню біорізноманіття парку.

10. Введено в експлуатацію власну метеостанцію для збору інформації про погодні умови для написання Літопису природи.


НПП «Сколівські Бескиди»

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління