Відзначення Дня водно-болотних угідь

3 лютого 2021р, Новини підприємств. Прес-служба

02 лютого 2021 року у НПП «Сколівські Бескиди» відзначено 50 років з дня підписання Рамсарської Конвенції про водно-болотні угіддя. Даний захід організоваий на базі Сколівської школи-інтернату. Учнів ознайомлено з проблематикою та важливістю свідомого та раціонального користування водними ресурсами, дбайливого ставлення до всіх природних, в т.ч. водно-болотних об’єктів.

Тема 2021 року: «Водно-болотні угіддя, вода і життя – нероздільні!» – наголошує на тривожності сигналів з боку науковців стосовно забезпеченості людства прісною водою. Порівнюючи потребу прісної води на 1 особу на поч.XX ст. (12-18 л/добу) з потребою сучасної людини (200-400 л/добу), враховуючи урбанізацію і збільшення населення – до 2050 року прогнозується значний дефіцит прісної води на планеті. Самоочищуватися водні ресурси не встигають через зменшення, а подекуди й зникнення з лиця Землі, багатьох видів флори і фауни.

Особливу увагу приділено наступним питанням, пов’язаних з:
• використанням прісної води;
• роллю водно-болотних угідь у накопиченні, очищенні та постачанні прісної води для потреб людства і природних процесів;
• захистом водно-болотних угідь, які мають важливе значення, як основних місць існування водоплавних птахів та водно-болотної рослинності.
Слухачі проявляли зацікавленість та бажання детальнішого вивчення існуючих сфагнових боліт «Озера Журавлиного» та верхового болота в урочищі «Селища».


У рамках відзначення Дня водно-болотних угідь, нами заплановані й інші заходи у школах, а саме: екологічні уроки, екскурсії та квести. Весною охоче проведемо заходи з очистки русел потоків та існуючих боліт від засмічення, наочне ознайомлення учнів з цікавими мешканцями водно-болотних угідь, у тому числі, з лохиною та росичкою круглолистою –комахоїдною рослиною.

Наполегливо і впевнено розвиваємо екологічну культуру. Адже, свідомі люди і чисте довкілля – невід’ємні складові нашого майбутнього.

 НПП «Сколівські Бескиди»

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління