ДП "Львівський лісгосп": про наболіле

15 квітня 2021р, Новини підприємств. Прес-служба

Практично, щотижня лісова охорона ДП «Львівський лісгосп» ліквідовує стихійні сміттєзвалища, які утворюються в лісах через відсутність культури поводження з побутовим сміттям деякої частини громадян, які лінуються або не вважають за потрібне довезти його за призначенням.

Проблема, що стосується засмічення узбіч, лісосмуг існує давно і з кожним роком набирає все більшого масштабу. Складається враження, що чим більше яскравих пакетів із сміттям будуть лежати на узбіччях автошляхів, тим яскравішою буде поїздка.

Майже кожен з нас обурюється таким становищем, мовляв «куди дивляться лісівники, місцева влада, щось потрібно робити!». Звичайно, потрібно! Насамперед почати з себе – запитати чи заключив я договір на вивіз сміття з комунальним підприємством? Потім виховувати себе – навчитися не смітити! Важливо пам’ятати – чисто там, де не смітять! Якщо ми самі не виховані, то чому ми навчили чи навчимо своїх дітей? Викидати сміття «сусіду під паркан»? Якщо не дали собі позитивні відповіді на питання – починаймо себе виховувати у потрібному напрямку.

Дивно спостерігати за людьми, які чомусь вважають за норму вивезти сміття у найближчий ліс чи викинути на узбіччі дороги. Платити не значну суму за вивіз сміття не потрібно, а вимагати чистоту навколо – це в першу чергу.

13.04 лісова охорона Липниківського лісництва ДП «Львівський лісгосп» 6 годин очищувала всіяні сміттям придорожні узбіччя між селами Липники – Загір’я. Об’єм зібраного сміття вражає. Люди викидають не тільки побутові відходи, а й будівельне сміття, металобрухт, шини, з надією, що ніхто не побачить, не дізнається, а лісівники чи хто-небудь інший і так приберуть. Проте, враховуючи спеціалізацію підприємства, лісгосп не може нести витрати непов’язані з веденням лісового господарства, тобто доглядати за станом придорожньої смуги не є завданням роботи лісогосподарського підприємства.

Такі наші висновки! А може і крик!

Пам’ятаймо, що від дій кожного з нас сьогодні залежить наше з вами завтра. Будьмо культурними і розважливими!

ДП "Львівський лісгосп"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління