У лісових масивах Львівського лісгоспу проведено лісопатологічне обстеження

5 липня 2021р, Новини підприємств. Прес-служба

Багато людей надають перевагу відпочинку в лісі, який приваблює чистим повітрям, ягодами, квітами та могутніми деревами. Проте все це можна побачити у здоровому та доглянутому лісі. Для того, у лісових масивах Львівського лісгоспу постійно здійснюють обстеження ділянок на предмет доцільності проведення санітарно-оздоровчих заходів.

За санітарним станом лісів постійно слідкує державна лісова охорона лісгоспу. При виявленні ознак погіршення санітарного стану чи появі шкідників та хвороб запрошуються спеціалісти державного спеціалізованого  лісозахисного підприємства  «Львівлісозахист» для професійного обстеження. 

Так, днями комісією було проведено обстеження лісових масивів Винниківського та Лапаївського лісництв. Обстежені насадження під впливом рекреаційного навантаження, несприятливих кліматичних умов та високим віком досить помітно втрачають свої властивості. Як результат – по території лісового фонду зустрічаються уражені хворобами та шкідниками cухостійні дерева. Також спостерігаються вітровальні та буреломні дерева.

Для поліпшення санітарного стану насаджень необхідним оздоровчим заходом є проведення вибіркових санітарних рубок, на площі 23 га. Вчасно забраний хворий деревостан попередить подальше поширення шкідників та хвороб, а ліс буде більш стійким до нових кліматичних змін, які провокують зараження хворобами та шкідники.

За матеріалами 

ДП "Львівський лісгосп"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління