Урок «посадженого дерева»

5 жовтня 2021р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Кажуть, за життя кожен з нас повинен зосередити свої зусилля на трьох речах: посадити дерево, збудувати житло і продовжити рід. Очевидно, що всі ці постулати мають глибокий філософський зміст, і людина зріла здатна розгорнути їх у розлоге полотно житейських розмислів.

У ДП «Рава-Руський лісгосп» працівників з філософським складом розуму не бракує, та тут переконані, що перший пункт Програми життя здатні виконати навіть діти, тож з ентузіазмом підтримали ініціативу педагогів (зокрема, вчительки Мар’яни Басараб) місцевої ЗОШ № 1 І–ІІІ ступенів «Перше дерево школяра» й запропонували першокласникам сіянці і допомогу при їх посадці.

Ба, більше, в майбутньому лісівники зобов’язуються навчити учнів доглядати за своїми деревцями. Саме своїми, бо кожне з них – іменне. Реєстр посаджених сіянців зберігатиметься на сайті лісгоспу. Там буде вказано прізвище учня та інформація про деревце, а згодом, звісно, доросле дерево. Річ у тім, що QR код допоможе з легкістю віднайти своє дерево навіть через десятиліття.

Всі деревця, надані лісгоспом, були з закритою кореневою системою – гарантія того, що сіянець обов’язково приживеться.

… Шкільні роки промайнуть швидко, першокласники стануть випускниками і розлетяться світами. Та у місцевому парку ще надовго збережеться пам’ять про них – шумітимуть крони їхніх дерев…

– Приємно бачити, якою радістю й завзяттям світяться очі першокласників, – відзначив директор ДП «Рава-Руський лісгосп» Антон Косовський. – Ці малюки, можливо, ще не до кінця усвідомлюють, яку корисну й благородну справу роблять.

А й справді, через багато років їхнє деревце нагадуватиме їм про часи безтурботного дитинства та шкільні роки – з дружбою з книгою, з піснею. І, звісно, під акомпанемент шелесту колись давно посаджених і таких дорогих серцю дерев!

Акція «Перше дерево школяра» проводитиметься відтепер кожного року, у ДП «Рава-Руське лісове господарство» вестимуть реєстр іменних дерев на сайті підприємства. Лісівники, як ніхто інший, зацікавлені, аби цей перший, значною мірою прагматичний, урок з природоохоронної роботи запам’ятався першокласникам на все життя. А вже в дорослому віці вони здатні будуть збагнути і глибокий філософський зміст уроку «посадженого дерева».

Ігор ТАБІНСЬКИЙ,
Газета “Природа і суспільство”

https://ekoinform.com.ua/?p=13658

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління