На варті лісів Львівщини

9 листопада 2021р, Новини. Прес-служба

Ключову роль в забезпеченні охорони лісів від порушень лісового та мисливського законодавства відіграє робота постійно діючих рейдових груп.

Сьогодні у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства проведено огляд транспортних засобів державних лісогосподарських підприємств, які використовує державна лісова охорона для патрулювання лісових масивів та мисливських угідь.

На початку огляду начальник Львівського ОУЛМГ Анатолій Дейнека повідомив присутнім, що злагоджена робота мобільних рейдових груп, які постійно проводять рейдову роботу з охорони державного лісового фонду та мисливського фонду та їх оснащеність сучасними технічними засобами сприяють зменшенню обсягів незаконних рубок. За 10 місяців 2021 року обсяг незаконних рубок порівняно з минулим роком зменшився на 40%.

Станом, на сьогодні, вісімнадцятьма рейдовими бригадами лісогосподарських підприємств проведено 979 рейдів з охорони лісу та державного мисливського фонду. В результаті проведеної роботи складено 92 протоколи на лісопорушників (сума штрафів – 58,9 тис.грн., сума завданої шкоди становить 591,9 тис.грн.

Крім цього, до охорони мисливського фонду залучаються районні мисливствознавці та мисливствознавці державних лісогосподарських підприємств якими складено 37 протоколів на порушників правил використання об’єктів тваринного світу. Сума накладених штрафів становить 13,9 тис.грн. Нараховано та відшкодовано збитків завданих мисливському господарству на суму 32,0 тис.грн.

Рейдові групи підвідомчих підприємств укомплектовані автомобілями підвищеної прохідності, яких у 2021 році придбано в кількості 14 одиниць (марки Renault Duster). В гірських умовах (ДП Славський лісгосп та НПП Сколівські Бескиди) додатково використовуються мотоцикли в кількості 7 одиниць.

Працівники рейдових груп крім форменого одягу забезпечені засобами індивідуального захисту (бронежилети, зброя, кийки, шокери, газові балончики тощо), а також засобами спостереження (нагрудними камерами, біноклями, тепловізорами) та засобами зв’язку.

Для виявлення фактів незаконних рубок та в якості  доказової бази добре зарекомендували себе квадрокоптери, яких придбано в 2021 році 5 одиниць.

Керівники рейдових груп державних лісогосподарських підприємств в ході огляду доповідали про технічний стан та оснащення автомобілів, забезпечення форменим одягом, засобами зв’язку та спецзасобами захисту.

Настоятель Церкви Положення Пояса Пресвятої Богородиці отець Іван із молитвою окропив автомобілі святою водою та благословив працівників державної лісової охорони.

Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека відзначив значну роботу керівників лісогосподарських підприємств по організації роботи рейдових груп.

В ході пленарної частини огляду проаналізовано роботу рейдових груп кожного державного лісогосподарського підприємства, намічені конкретні шляхи посилення охорони лісів від незаконних рубок та боротьби з браконьєрством.

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління