Не лякаймо, а плекаймо!

11 листопада 2021р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Фазанів випустили в природу.

На території Боянецького старостинського округу в польових мисливських угіддях ДП «Жовківський лісгосп», Львівщина, лісівники, єгері та мисливці випустили, вже вчергове цього року, сім десятків фазанів. З них 50 – чотиримісячного віку і ще 20 – тримісячного. Їх було придбано за кошти мисливського колективу села Боянець та мисливця з Жовкви Юліана Гевака.

У природному середовищі випущені з вольєрів птахи цілком здатні харчуватися самостійно. Проте, за тим як приживатиметься молодняк, куплений на Одещині й Рівненщині, обов’язково спостерігатимуть єгері та мисливці. Взимку їх обов’язково підгодовуватимуть. Є впевненість, що птахи успішно приживуться та дадуть потомство.

– Фазани гніздяться на землі, – зауважує районний мисливство­знавець Андрій Купецький. – Тож важливо, аби мешканці навколишніх сіл не вдавалися до спалювання сухої рослинності.

Тим паче, що виводки фазанів, які в основному припадають на кінець травня – початок червня, зустрічаються й восени. Так, самка, зазвичай, має одну кладку яєць за сезон, але буває й таке, що перша кладка гине в хижацьких лапах, і їй доводиться висиджувати яйця повторно.

Зрештою, випалювання трави, зела, як правило, призводить до загибелі не лише фазанів та їх потомства, а й інших видів птахів та звірів, зокрема, куріпок, молоденьких зайців.

Отже, і мисливці, і єгерська служба лісгоспу сподіваються на розуміння з боку громадськості. А випускаючи на волю нових птахів, вони таким чином дбають про змішування крові особин, що в перспективі виводить більш міцну й здорову породу.

Ще раніше молодих фазанчиків випустили за ініціативи Жовківського лісгоспу та мисливців Ярослава Денисюка (в Туринці), Юрія Орищина (у Великих Мостах).

– Загалом, на території Жовківщини, включаючи Тремінь, околиці Жовкви, випущено на волю понад 140 молодих птахів, – зазначив Андрій Купецький.

А випускатимуть фазанів й надалі кожного року. Про це спільними зусиллями дбатимуть лісівники, єгері, мисливці, в яких для вилуплення з яєць милих, з густим пухом, пташенят є і міні-інкубатори, і термошафи.

Сторінку підготував
Ігор ТАБІНСЬКИЙ,
Газета “Природа і суспільство”

https://ekoinform.com.ua/?p=14062

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління