Гафтанюк Костянтин Тимофійович

14 січня 2011р, Першопостаті Львівських лісів. Прес-служба

 Гафтанюк Костянтин Тимофійович народився 27.02.1925 року в с. Ольгополь Вінницької області.

В 1944 році Гафтанюк К.Т. був призваний в Радянську Армію, приймав участь в бойових діях. Після демобілізації з 1946 по 1948 рік працював секретарем Журавнівського райкому ЛКСМУ Дрогобицької області, а з 1948 по 1949 р.р. – на педагогічній роботі.

В 1954 році закінчив Львівський лісотехнічний інститут. З цього ж року працював у лісовому господарстві на посадах інженера лісового господарства, старшого лісничого Радехівського і Нестерівського лісгоспзагів.

В 1959 році Гафтанюк К.Т. був призначений на посаду директора Самбірського лісгоспзагу, а в 1965 році переведений на посаду директора Львівського лісгоспзагу.

З 1966 року по 1990 року очолював Львівське обласне управління лісового господарства і лісозаготівель (ДЛГО „Львівліс”).

За успішну організацію лісогосподарського комплексу Львівщини у 1973 році йому було присвоєно звання „Заслужений лісівник УРСР”.

Гафтанюк К.Т. був нагороджений:
- двома орденами „Трудового Червоного Прапора”;
- орденом „Вітчизняної війни” ІІ ступеня;
- орденом Б.Хмелиницького ІІІ ступеня;
- медаллю „За відвагу”;
- медаллю „За трудову доблесть”;
- медаллю „За доблесну працю на відзначення 100-річчя з дня народження В.І.Леніна”;
- іншими (8) медалями.

Виробнича діяльність К.Т.Гафтанюка була спрямована на відновлення розладнаних безсистемними повоєнними рубками деревостанів і створення нових лісів. Він один з організаторів комплексних лісових підприємств, які за період свого існування (до 1995 року) наростили великі промислові потужності. Запроваджені на цих підприємствах нові технології дали змогу відновити високопродуктивні ліси, досягти значних успіхів у лісорозведенні, механізації виробництва, різко збільшити первинну переробку деревини та відходів, забезпечити виготовлення товарів широкого вжитку. Великі обсяги робіт з лісовідновлення і лісорозведення, раціонального використання ресурсів лісу, максимального випуску лісової продукції здійснювались завдяки високій компетентності К.Т.Гафтанюка, його вмілому підбору інженерно-технічних працівників, чуйному ставленню до них.

Гафтанюк К.Т. автор монографії „Історія лісового господарства Львівщини” (2001 р.).

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Першопостаті Львівських лісів