Збережемо соснові ліси

29 січня 2018р, Новини. Прес-служба

Соснові насадження в породному складі Бібрського лісгоспу складають всього 5% від загальної площі, однак проблема всихання соснових насаджень не оминула і наш лісгосп.

Обстеженнями, які проводились спеціалістами Львівського спеціалізованого лісозахисного підприємства спільно з працівниками лісгоспу виявлено 92 га пошкоджених шкідниками соснових насаджень.

Всихання соснових насаджень – екологічне лихо, яке за останніх кілька років набуло масового поширення.

Основними причинами всихання соснових насаджень є зміна клімату та поширення стовбурних шкідників, зокрема шестизубого та верхівкового короїда.

Для своєчасного оздоровлення лісів всі всихаючі насадження взяті на облік, проведені відводи і лісництва активно проводять заходи по видаленню пошкоджених та сухостійних дерев з соснових насаджень. На даний час вибірковими санітарними рубками пройдено 71% пошкоджених насаджень.

Враховуючи важливість своєчасного проведення оздоровчих заходів плануємо до весни розробити всі осередки шкідників, які були виявлені під час обстеження.

Не оминула проблема всихання соснових насаджень і Романівський ландшафтний заказник місцевого значення.

На підставі матеріалів обстеження спеціалістами лісгоспу проведені відводи в заказнику на площі 3,1 га.

Всі необхідні документи направлені в Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА для отримання дозволу на проведення санітарно оздоровчих заходів та погодження лімітів на вирубку сухостійної та зараженої деревини.

Сподіваємось, що екологи з розумінням віднесуться до цієї проблеми і лісгосп зможе до масового розмноження шкідників оперативно прибрати сухостійні та заражені дерева в заказнику.

На світлинах всихання сосни в заказнику.

Головний лісничий ДП "Бібрський лісгосп"

М.Пилипів

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління