27 вересня – Всесвітній день туризму

27 вересня 2018р, Новини. Прес-служба

 

Всесвітній день туризму заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації в 1979 році в іспанському місті Торремоліно і відзначається щорічно 27 вересня. Ця дата була обрана в зв'язку з тим, що в цей день в 1970 році був прийнятий Статут Всесвітньої туристської організації. Указом Президента від 21 вересня 1998 року було встановлено, що 27 вересня в Україні щорічно відзначатиметься День туризму.




Метою свята є пропаганда туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвиток зв'язків між народами різних країн. Він покликаний привернути увагу міжнародної спільноти до важливості туризму і його соціальному, культурному та економічному значенню.

День туризму - свято всіх, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника, вибираючись з щоденної буденної суєти в ліс або на поле, на берег річки або озера, на море чи курорт, а також в інші місця, на які так багата наша улюблена земля! Подорожуючи люди пізнають світ – історію, культуру, звичаї своєї Батьківщини та інших країн. А отже, не лише відпочивають, а й збагачуються духовно.

Отже, майже всі ми – туристи. І Всесвітній день туризму, - це нагода привітати не лише працівників туристичної індустрії та затятих шанувальників відпочинку з важезним рюкзаком за плечима, а й одне одного. І побажати: якщо у Вас є заповітна мрія відвідати екзотичну країну чи якесь святе місце, випробувати свої сили в нелегкому поході чи поїхати у всесвітню подорож, - то нехай вона здійсниться!

Ласкаво запрошуємо відвідати Національний природний парк «Сколівські Бескиди», який славиться своїми унікальними ландшафтами, бурхливими водоспадами, кришталево-чистими ріками і потоками, мінеральними джерелами, багатою і унікальною флорою і фауною, численними історичними пам`ятками.

Великою популярністю користується Державний історико-культурний заповідник «Тустань» - пам`ятка історії та культури, пам`ятка природи місцевого значення «Водоспад на р. Кам`янка», Озеро Журавлине (Мертве озеро) – єдине місце проростання на Сколівщині журавлини болотної. Особливо цінними об’єктами НПП є: гора Парашка -1268 м.н.р.м., росохацькі полонини, джерело Альберта, водоспад Гуркало.




До Ваших послуг екскурсії по еколого-пізнавальних стежках та маршрутах, короткотривалий відпочинок в рекреаційних зонах, відвідування цікавих рекреаційних об’єктів, ознайомлення з природою та етнокультурною спадщиною регіону. Побачивши всю неповторну красу Сколівських Бескид, у Вас залишаться приємні спогади та бажання повернутися сюди знову і знову.



НПП «Сколівські Бескиди»

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління