Виїзна колегія Держлісагентства: домогтися вагоміших здобутків у лісовому господарюванні

2 листопада 2018р, Новини. Прес-служба

Якими шляхами йти до таких здобутків, де зосереджувати об’єднані зусилля практиків лісогосподарювання, лісівничої науки і організаторів виробництва в масштабах всієї галузі – саме такі питання всебічно і вимогливо аналізували на виїзному розширеному засіданні колегії Державного агентства лісових ресурсів України, яке відбулося 1 листопада цього року на базі лісогосподарських підприємств Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства.


В роботі розширеного виїзного засідання колегії Держлісагентства взяли участь заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар і відповідальні працівники Держлісагентства, начальники обласних управлінь з усієї України, начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Демченко, його заступники, головні спеціалісти облуправління.


У Чернігові учасники колегії зустрілися з виконувачем обов’язків голови облдержадміністрації Юлією Свириденко і головою обласної ради Ігорем Вдовенком. В. о. Голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко висловила вдячність чернігівським лісівникам за допомогу у подоланні наслідків та відновлення об’єктів соціальної сфери після вибухів боєприпасів біля м. Ічня. Голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко підкреслив, що завдяки лісівникам область має великий відсоток лісистості. «Можу сказати, що лісова галузь на Чернігівщині це ще й флагман економіки», – сказав він. Також Ігор Вдовенко повідомив, що депутати обласної ради планують ініціювати питання скасування земельного податку на ліс, який нещодавно був введений і може негативно вплинути на роботу лісової галузі.


Після зустрічі всі учасники засідання відбули в ДП «Добрянське лісове господарство». Там вони урочисто відкрили укомплектований сучасними механізмами насіннєвий комплекс з підготовки високоякісного насіннєвого матеріалу.

Учасники виїзного засідання побували також у Ріпкинському, Новояриловицькому, Комарівському, Олешнянському й Олександрівському лісництвах. Тут вони всебічно аналізували стан рекреації і лісових площ після суцільних санітарних рубок.

Головний лісничий Добрянського лісгоспу Денис Землянко наголосив, що темпи всихання зростають в геометричній прогресії, а прибирати хворі дерева з лісу дуже складно. Це пов'язано передусім зі складним механізмом відведення хворих дерев під санітарні заходи. Для отримання дозволу лісгосп витратив 1,5 місяці на погодження. За цей час шкідники поширювалися на інші здорові дерева.

Також лісівники цікавились роботою тепличних господарств лісництв з вирощення садивного матеріалу, нижньоскладських комплексів, транспортних цехів. Відбувався активний обмін досвідом у діалозі з керівниками, спеціалістами і працівниками лісництв. А у Комарівському лісництві провели посадку лісових культур. Ознайомилися з рекреаційною діяльністю підприємства та побували у рекреаційному комплексі «Голубі озера».

2 листопада засідання виїзної розширеної колегії Держагентства лісових ресурсів України продовжить свою роботу в ДП «Городнянське лісове господарство» і ДП «Корюківське лісове господарство».

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління