Збережи ялинку

24 грудня 2019р, Всі новини. Прес-служба

Символ Нового року - ялинка. Щороку ринки переповнені їх продажами: як зрубаними ялинками, так і штучними. Та щоб зберегти природу і зменшити негативний вплив на довкілля від використання зрубаних ялинок, рекомендуємо дотримуватися наступних правил.

* Ніколи не займатися самовільним вирубуванням ялинок в лісі, а також - не рубати верхівки цього дерева, скажімо, в парку.

* Для того, щоб зберегти ялинку, радимо купувати її в горщику. Навесні таке деревце можна висадити.

* Після свят багато лісгоспів приймають ялинки в горщиках назад. Якщо деревце у належному стані і на нього є чек, то вам повернуть 75% від його вартості.

* Ще один варіант зберегти ялинку – створити новорічну композицію, використовуючи гілочки, шишки, хвою. Але якщо ви все-таки хочете святкувати тільки із зрубаною ялинкою, радимо при покупці такого дерева звернути увагу чи маркована вона.

* Відсутність маркування свідчить, що таке дерево незаконно вирубане.

Якщо ж ви стали свідком, незаконного продажу дерев чи вирубки ялин, просимо повідомляти про це до територіальних органів Національної поліції та Держлісагентства.

До лісових порушників застосовуються штрафні санкції. Розмір шкоди залежить від місця скоєння незаконної рубки новорічної ялинки та діаметра дерева у корі біля шийки кореня. Він може дорівнювати від 498,47 гривень до 25 000 гривень. За незаконну вирубку дерева, передбачено навіть арешт - на строк до шести місяців.

 

https://www.facebook.com/minecoenergy/photos/a.1096844767038465/2723598551029737/?type=3&theater

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Перегляд статті