У Самборі з’явився «Лісовичок»

12 серпня 2013р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Відкриття цієї крамнички відбулося 23 липня. Декан Самбірського деканату УГКЦ о. Богдан Добрянський відслужив молебень біля фігури Пресвятої Богородиці, встановленої п’ять років тому при вході в офіс підприємства. Опісля, вітаючи присутніх, він наголосив, – «Більше немає у місті установи, на подвір’ї якої була б фігурка Божої Матері, а тому кожен працівник, який заходить на територію підприємства, хай би подумки промовив: «Пресвята Богородице, спаси мене, охорони від всякого зла і обов’язково через віру отримає ласку Божу».

- Якби не присутність у такий спосіб Богородиці, то хтозна чи велося б в усьому підприємству, – підкреслив директор ДП «Самбірське лісове господарство» Ігор Ярема.

Потреба у подібній крамничці була вже давно. Покупці сьогодні хочуть купувати натуральні продукти, маючи гарантію, що вони якісні і корисні.

Відтепер при в’їзді на вулицю Євгена Коновальця збоку вулиці Івана Франка достатньо відрахувати якихось два десятки метрів і зліва вас зустріне ошатна дерев’яна будівля «Лісовичка». Ініціатива щодо відкриття подібних магазинів на базі лісових господарств належить Агентству лісового господарства України. Вони в перспективі з’являться у кожному з лісгоспів, – сказав Ігор Іванович.

Того дня на відкритті крамнички побували: головний інженер обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Гром’як, голова РДА Іван Білак, заступник голови районної ради Віталій Кімак, секретар Самбірської міської ради Володимир Дацюк, заступник Самбірського міського голови Юрій Леськів, працівники лісового господарства та жителі міста.

Звели крамничку за два місяці. Покупців у ній обслуговуватиме продавець Леся Кульган.

Після слів вітань о.Богдана Добрянського лісівників, які би мали бути здоровими, бо дихають свіжим повітрям, багато рухаються, загартовані різною погодою, до присутніх звернувся Ігор Ярема, наголосивши: «Цей «Лісовичок» – третій в області (аналогічні вже є у Жовкві та Бродах). Тут товари будуть дешевші ніж загалом у торговельній мережі міста. Він по суті виконуватиме соціальну місію, аби покупці могли придбати крам за доступною ціною. Це не нова справа для тих, хто працює у лісовій системі (Ігор Іванович роботі у ній віддав 37 років). Колись вже були відділи постачання, лісгоспи мали свої магазини”. Відродження їх він назвав доброю ідеєю.

У крамничці все зроблено зі смаком, проте колишній редактор «Голосу Самбірщини» Ігор Тиличко порадив встановити при вході у неї скульптуру їжачка, який несе на собі гостинці з лісу… «Ідея варта уваги», – підтримав його Ігор Ярема.

Перерізавши стрічку, відбулося освячення крамнички. Його провів також о.Богдан Добрянський. Кожному з гостей було надано слово. Юрій Гром’як високо оцінив зроблене, зазначивши: це осередок реалізації лісового товару і їх буде розповсюджено по всіх лісогосподарських підприємствах. У таких магазинах реалізовуватимуть передусім товар, який виробляють лісгоспи України. Він подякував Ігорю Яремі за його особистий вклад у розвиток підприємства, де виплачується своєчасно зарплата і вона – одна з найбільших в області; надходять відрахування до бюджету; колектив на доброму рахунку. Його побажання – аби магазин давав лісгоспу прибутки. І навіть те, що «Лісовичок» – третій в області, говорить про правильність обраної підприєм-ством стратегії розвитку та зважених дій керівництва лісгоспу. Новинки тут впрова-джуються оперативно. Для цього вистачає енергії і сил, як директору лісгоспу, так і його працівникам.

Іван Білак сказав: «Багато добрих справ робиться керівництвом цього державного підприємства. Хто б не звернувся у скрутну хвилину за допомогою – завжди відгукнуться.

Відкриття закладу торгівлі – знову ж для блага людей, бо тут можна буде придбати лісові ягоди, гриби та іншу екологічно чисту продукцію”. Він подякував за співпрацю підприємства з РДА та районною радою.

Віталій Кімак акцентував увагу на тому, що і в умовах кризи лісгосп працює: люди мають роботу, передаючи з покоління в покоління любов до роботи лісівника. Його він назвав бастіоном стабільності. Відкриття магазину – свідчення того, що він йде в ногу з часом.

Оскільки перед освяченням крамнички Ігор Ярема закликав присутніх бути покупцями, то першу покупку – літрову банку меду зробив саме Віталій Кімак і отримав за це від нього презент. Її вартість – 65 гривень, тоді як на базарі – 75-80 гривень. І ще частині покупців дісталися презенти. Швидко розкупили присутні набори «Лісового чаю» (вартістю 17 гривень), на упаковці якого вказано: сувенір «Сколівські бескиди», виготовлений з екологічно чистої сировини, вирощеної і зібраної в Карпатах. Сюди входять чотири різні упаковки чаю.

Практично кожен з крамнички вийшов не з порожніми руками, бо спокуситися є і буде чим.

Володимир Дацюк підкреслив: приємно, коли робиться щось добре для самбірчан та жителів регіону, як і країни в цілому. Натуральна, без ГМО продукція тут обов’язково користуватиметься попитом. Головне, щоб не спадав і не втрачався дух до аналогічних кроків і починань.

Ось така по суті подія (у районі так званого Бабиного городу) зібрала досить численно самбірчан і гостей, аби вони своєю присутністю засвідчили те, що робиться для людей з любов’ю і на покращення умов життя, – завжди бажане і сприймається позитивно.


Газета «Голос Самбірщини» № 54 від 26.07.2013р.
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас