Молодим лісам - надійну охорону

10 грудня 2013р, ЗМІ про нас. Прес-служба

 Людина і природа


З наближенням новорічних та різдвяних свят для кожної людини постає питання: де, коли і як можна в законному порядку придбати новорічну красуню-ялинку. ДП «Турківське лісове господарство» інформує населення регіону, що новорічну ялинку можна придбати в будь-якому лісництві за цінами: оптові ціни (оптом вважається кількість від 100 штук): від 1,0-1,5 м - ціна 50 гри., від 1,5-2,0 30 грн. 2,0-2,5 м - 80 грн., 2,5-Зм -140 грн , а роздрібні ціни будуть становити, відповідно: ввід 0-1,5 м - ціна 60 грн., від 1,5-2,0 м-75 грн,, 2,0-2,5м -100 грн., 2,5-Зм - 170 грн. Слід нагадати покупцям новорічних ялинок, що цього року закінчується мораторій на вирубку дерев ялиці білої для новорічних ялинок, так що поряд з реалізацією смерекових ялинок будуть реалізовуватись і ялицеві за вищевказаними цінами.

З метою запобігання незаконного вирубання хвойних насаджень у лісових масивах, в передноворічний період 2014 року, лісова охорона переходить на посилений режим роботи. Прийнято розпорядження Львівської ОДА «Про комплекс заходів щодо реалізації ялинок та охорони хвойних насаджень від вирубування у передноворічний період 2014 року» ,яким намічено ряд заходів з охорони хвойних насаджень та покращення реалізації населенню новорічних ялинок. Відпуск новорічних ялинок здійснюємо з обов'язковим маркуванням-пластиковими бірками із штрих-кодом. Єдиним документом на право перевезення та використання новорічних ялинок є товарно-транспортна накладна, видана лісовими органами.

Для боротьби з незаконним вирубуванням молодняків на новорічні ялинки, створено дві мобільні групи з представників лісової охорони та міліції. Вони будуть проводити перевірки транспортних засобів щодо законності перевезення новорічних ялинок на контрольних постах ДАІ та перехрестях доріг, залізничних станціях та поїздах. Слід нагадати, що за незаконно зрубану новорічну ялинку (найменші - діаметром до 10см) відшкодування за нанесені збитки лісовому господарству будуть становити 301,41 грн.( в залежності від діаметра новорічної ялинки, вони будуть більші).

Щасливого Нового року, веселих Різдвяних свят, щастя, Добробуту у Ваших оселях!

Михайло ЛЕСЬКІВ,
головний лісничий ДІЇ «Турківське лісове господарство»


Турківська районна газета "БОЙКІВЩИНА", 7 грудня 2013 року


Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас