Еколого-просвітницький центр запрошує...

27 січня 2014р, ЗМІ про нас. Прес-служба

  • Людина і природа

У Бутивлянському лісництві НПП «Сколівські Бескиди», що в селі Коростів, діє еколого-просвітницький центр.

Його було створено у 2012 році з метою проведення просвітницької роботи на екологічну тематику серед дітей, школярів, студентів, широкого загалу людей, розширення контактів з громадськістю, розповсюдження знань про стан ведення лісового господарства, його розвиток та державну лісову політику. Разом з тим центр займається проведенням екскурсій з елементами відпочинку на природі, ознайомлює відвідувачів парку з побутом Бойківського краю, його сакральною архітектурою та культурою, а також з тваринним та рослинним світом цієї території.


У приміщенні центру розміщені експозиції, на яких представлені гербарії рослин у файлах, стенди анатомічної будови рогів оленя благородного та козулі європейської, сучасні та старовинні фотоілюстрації, з допомогою яких можна порівняти різноманітні архітектурні і природні об’єкти з віковою різницею приблизно 100 років, «дерево-загадка», на якому зображено фігури живих істот. Надбанням експозиції є також наукові видання національного природного парку — монографії «Рослинний світ», «Нелісова », «Тваринний світ», «Раритетний фіто-генофонд», «Ліси Національного природного парку «Сколівські Бескиди», навчальні посібники «Рідкісні рослини і тварини», «Поведінка в горах», «Посібник для власників зелених садиб з вирощування садивного матеріалу для озеленення», ілюстровані буклети «Об’єкти неживої природи», «Еколого-пізнавальна стежка «Водоспад», «Стежками легендарної «Тустані», «Тустань», «Еколого-пізнавальна стежка «Долиною річки Кам’янка», методичні рекомендації з проведення «зелених» уроків.

А ще тут представлені елементи побуту бойків XIX-XX ст. Екскурсовод радо і змістовно розповість відвідувачам про старовинні бойківські звичаї і обряди, цікаві пам’ятки архітектури та історії краю. Захоплюючою буде розповідь про життя тварин, зокрема ведмедя бурого та зубра європейського. Особливо цікавими є розповіді про ведмедя, який в геральдиці уособлює силу та витривалість. Саме ця тварина зображена на емблемі Національного природного парку «Сколівські Бескиди».

Приміщення Еколого-просвіт- ницького центру обставлено лісовими меблями.

Відвідувачі центру можуть при¬дбати літературу та сувеніри на згад¬ку про Сколівські Бескиди.

Василь ПРИНДАК,

науковий співробітник НПП «Сколівські Бескиди»


Районний часопис “Бойківська Думка”,
випуск №4, 19-25 січня 2014р.



 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас