На Львівщині через негоду посилено підгодовуватимуть косуль, оленів і кабанів

30 січня 2014р, ЗМІ про нас. Прес-служба


На Львівщині у зв'язку з складними погодними умовами посилять підгодівлю тварин і пташок -- повідомив Василь Бурмас, начальник відділу мисливського господарства Львівського обласного управлiння лiсового та мисливського господарства.

У першу чергу додаткового корму потребують косулі, олені та кабани. “Це -- крупні тварини, а чим більший ссавець, тим більше корму він потребує. Їжа тварині потрібна, щоб енергетично себе забезпечити і не замерзнути. У той же час, снігу намело дуже багато, відповідно тварині важче знайти корм, тому доведеться посилити підгодівлю”, -- говорить Львівським новинам онлайн пан Бурмас.

Василь Бурмас наголосив, що кузулі на Львівщині поширені доволі рівномірно, тож кампанію з їх догодівлі буде організовано по цілій області, а от олені — у гірських районах, Бродівщині, Жовківщині, Радехівщині і Золочівщині.

Для того, аби зробити годівнички доступними, лісівники роблять великі навіси, щоб менше снігу намітало.

Окрім того, Василь Бурмас звернувся до мешканців області долучитись до підгодовування пташок. “Якщо пташка одного дня не поїсть, то на наступний може замерзнути. Із зниженням температури потрібно їх підгодовувати. Годівнички слід робити маленькими, аби горобців, синичок не атакували сороки. А годувати потрібно зерном, а не хлібом, адже крихти замерзають і пташки просто не можуть їх з'їсти”, -- говорить пан Бурмас.

Львівські новини

30.01.2014 13:20
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас