Браконьєри застрелили оленя

19 лютого 2014р, ЗМІ про нас. Прес-служба

На території Національного природного парку “Сколівські Бескиди" група браконьєрів вбила самицю оленя благородного. Олениця у травні мала отелитися.

“Вбивство самиці оленя виявили працівники служби охорони природно-заповідного фонду, що проводили рейд, — розповідає Олег Куликів, головний еколог парку. — У районі села Гребенів на території Бутивлянського лісництва пролунали три постріли. Працівники служби вирушили до місця події та натрапили на рештки самиці оленя благородного — шкіру, ноги, а також’ ембріон телятка, яке мало з’явитися на світ у травні. Цей ембріон був повністю розвиненим. Навіть вдалося визначити стать. Навесні народився б у парку ще один самець оленя благородного”.

По слідах встановили, що вбивали тварину шестеро осіб, які вирушили у сусіднє село — Тухлю. Члени рейдової бригади, які переслідували браконьєрів, затримали жителя села Тухля М. Соколовського і ще одного порушника, у яких були рюкзаки, заповнені олениною.

“За знищення самки оленя та ембріона порушникам нарахована сума відшкодування збитків у розмірі 22,5 тисячі гривень, — каже пан Куликів. — Районна прокуратура за фактом порушила кримінальне провадження за статтею 248 Кримінального кодексу України “Незаконне полювання”.

Богданна МАРТИНИК


Газета "ЕКСПРЕС", №18 (7413) від 18.02-19.02.2014р. 


Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас