Про важливе ранньою весною

17 березня 2014р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Для кожного господаря раннє весняне тепло і погожі сонячні дні є обов’язковою умовою для вчасного використання даних весняних умов для виконання лісогосподарських робіт, які являються запорукою майбутнього лісовідновлення.

Проводиться доочистка ділянок для лісовідновлення шляхом посадки молодих саджанців і шляхом доповнення доприродного поновлення. Лісівники викопують і сортують садивний матеріал, проводять механізований і ручний обробіток грунту перед посадкою молодих саджанців.

Але разом з тим, на сьогоднішній день вже існує загроза виникнення лісових пожеж. Особливо велику шкоду ландшафтам наносять громадяни котрі беруться за випалювання сухої трави весною. І це в першу чергу від старого традиційного але дуже непотрібного способу очистки сільсько-господарських площ від сухої трави на паях, ділянках, що вже багато років не використовуються.

Багато писалось в засобах масової інформації, скільки наукових статей, брошур видано науковцями про велику шкоду від випалювання на с/г угіддях, а громадяни в населених пунктах ніби навмисно йдуть і випалюють свої необроблені, зарослі високими сухими травами поля. Так цивілізований світ не робить. Якщо власник наділу не може обробити його, то вилучається у фонд держави для законного використання по відповідному кадастру. Земля повинна працювати для блага громадян, а не нищитись ними від безглуздих випалів через безгосподарність. Новим урядом України вже розроблені зміни до земельного законодавства з метою налагодження справедливого, користування земельними територіями.

Доречним буде нагадати, про відповідальність за незаконні випали. Штраф за незаконне випалювання сухої рослинності накладається в розмірі до сімдесяти неоподаткованих мінімумів, що рівне 1190 грн.

А збитки від втрат корисних властивостей грунту згідно Інструкцій і такс держекоінспекції виражаються сотнями тисяч гривень за один гектар с/г угіддь.

На сьогоднішній день нагальним є всестороннє розуміння громадянами необхідності розсудливого ставлення кожного громадянина України до користування природними благами.

Бажаємо жителям Самбора і району гарного весняного настрою, приємних вражень від споглядання пробудження природи.

О.І.Різун – інженер з охорони і захисту лісу
ДП «Самбірський лісгосп»


Газета "Голос Самбірщини", 18 березня 2014 року


Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас