«Майбутнє лісу у твоїх руках»

2 квітня 2014р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Щовесни, починаючи з 2006 року, в Україні проводяться Всеукраїнська Акція «Майбутнє лісу в твоїх руках!» та "День довкілля".

Організатори Акції - Державне агентство лісових ресурсів України та Міністерство освіти України, які сприяють на місцевих рівнях масовому проведенню місячників чистоти і благоустрою, «Зелених толок», суботників. Основною її метою є привернення громадськості та молоді до такого важливого та відповыдального процесу, як створення лісів, поширення серед учнів знань про ліси, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз'яснення населенню про важливість  створення лісових насаджень, надання можливості учнівській молоді та представникам громадськості взяти участь в роботах з лісовідновлення та лісорозведення.

Цього року Акція стартувала у Міжнародний день лісів - 21 березня. 

У рамках акції лісівники проводять низку заходів з весняної посадки лісу із залученням якомога більше молоді до садіння дерев, представників громадських організацій та органів влади, засобів масової інформації і всіх, хто виявляє бажання особисто взяти участь у створенні лісів. Крім головного заходу - посадки дерев, лісівники ДП «Самбірський лісгосп» запланували проведення масово-роз'яснювальної роботи серед молоді щодо важливості збереження та примноження лісів. Проводяться лекції в школах, практичні заняття з членами шкільних лісництв, організовуються походи школярів в лісництва та лісові розсадники.

Щороку лісництвами лісгоспу залучається до весняних посадок близько 300 школярів зі шкіл Самбірського, Дрогобицького, Мостиського, Городоцького районів. І надзвичайно приємно, що з кожним роком кількість охочих взяти участь в Акції «Майбутнє лісу - в твоїх руках!» зростає. 

Протягом місяця триватиме також озеленення та покращення благоустрою прилеглих територій лісництв, очищення лісових масивів, парків, алей від побутового сміття, гілок, упорядкування водоймищ в лісах. 

Не будьте байдужими до створення нових лісових насаджень у районі, приєднуйтеся до Акції «Майбутнє лісу - в  твоїх руках!».

Ігор ЯРЕМА,

директор  ДП «Самбірський лісгосп»

Газета "Голос Самбірщини",

№24 від 01.04.2014 року

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас