Алея Небесної Сотні

8 травня 2014р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Невимовним болем для мільйонів українців стала загибель більше сотні активістів на протестних акціях київського Майдану. В рідні домівки не повернулися батьки, чоловіки, діти багатьох українських сімей. Задовольняючи свої хижацькі амбіції, їх знищила злочинна влада, наслідки руйнівної діяльності якої українці відчуватимуть ще не одне десятиліття.

На знак вшанування Героїв, які уже стали Небесною Сотнею, прогресивна громадськість організовує поминальні заходи та облаштовує місця, що нагадуватимуть про мужніх Героїв сотні і тисячі років.

Одне з таких вирішено створити й на Турківщині, в урочищі Вісімка: активісти-майданівці, за підтримки всіх небайдужих людей, 25 квітня тут висадили алею-пам'ять із ста дерев. Саме ж місце обрамили, висадивши 200 смерек, що стануть живоплотом. До цієї справи залучено два класи Турківської ЗОШ №1 та Турківського НВК. Також у посадці дерев взяли участь працівники районної ради, райдержадміністрації, управління соціального захисту. А проводили її під керівництвом досвічених лісівників – директорів ДП «Боринське лісове господарство» Михайла Ільницького та ДП «Турківське лісове господарство» Василя Барабаша. Боринські лісівники виділили посадковий матеріал, а турківські – потужний екскаватор, який напередодні вирівняв площадку для цього скорботного, водночас пам’ятного місця. За це громадськість Турківщини висловлює велику вдячність.

Два дні тридцять активістів очищали це місце від заростів для алеї.

Заплановано, що вже до осені тут спорудять і капличку на честь Небесної Сотні. Буде вона дерев'яною з квадратного бруса, накрита гонтою розміром 3х3 і сім метрів заввишки. Ескіз її виконала Яна Набокова, яка уже цього літа стане дипломованим ландшафтним дизайнером, здобувши цей фах у Львівському лісотехнічному університеті.

Активісти громадської організації «Майдан Турківщини» мають намір уже найближчим часом провести збір коштів для будівництва святині.

Василь Васильків

Районна газета «Бойківщина»
Випуск №18 від 30 квітня 2014 р., с.1

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас