Бережіть ліс від пожеж

29 травня 2014р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Щорічно, з моменту сходження снігового покриву аж до стійких осінніх дощів, з настання засушливої погоди, працівниками державшого підприємства «Славське лісове господарство» проводяться сплановані заходи щодо забезпечення протипожежного захисту лісів та миттєвої локалізації і ліквідації у разі їх виникнення.

Для цього приводиться в повну технічну готовність пожежний автомобіль та ряд транспортних засобів що пристосовані до локалізації і гасіння лісових пожеж, забезпечуються пункти накопичення та зберігання пожежного інвентарю ручним та моторизованим знаряддям, проводиться догляд за мінералізованими смугами, перекриваються позапланові лісові дороги, виставляються аншлаги та білборди і розповсюджуються листівки та плакати на протипожежну тематику. Державна лісова охорона знаходиться в стані бойової готовності, проводяться рейди по виявленню порушників правил пожежної безпеки та притягується їх до відповідальності в порядку передбаченим існуючим законодавством.

Але, незважаючи на це, місцеві жителі сіл, селищ та міст, туристи та вільні відвідувачі лісу в більшості випадків необережно поводяться з вогнем, часто-густо розбивають шлагбауми, ламають аншлаги та білборди, розпалюють вогнища в недозволених на це місцях, розкидають сміття та відходи, штучно та свідомо створюють умови, які можуть стати трагедією та лихом для лісу. Адже лісова пожежа — трагедія лісу, яка несе за собою знищення та загибель всього живого, зміни мікро та макроклімату.

Побачивши непогашене вогнище чи лісову пожежу, негайно загасіть їх. Якщо самі не в змозі це зробити, то повідомте про пожежу в лісництво, лісгосп або сільську раду.

Тому з метою запобігання виникнення та недопущення лісових пожеж, пожеж в житлово-комунальному секторі, лісівники «Славського лісового господарства» застерігають та просять співгромадян і всіх кому небайдуже ставлення та відношення до природи — бережіть ліс, обережно поводьтеся з вогнем в межах будь-якої природної території, дотримуйтесь правил пожежної безпеки в лісах України, дотримуйтесь правил моральної поведінки та етикету в лісі, вчіть своїх дітей та внуків любити і кохати ліс.

Пам’ятайте, що один непогашений сірник може знищити сотні гектарів високопродуктивного лісу.

З.ПАВЛИШИН, інженер ОЗЛ

ДП «Славське лісове господарство»

Районний часопис "Бойківська Думка",

№22 за 18-22 травня 2014 року
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас