А у нас — зубр

6 Червня 2014р, ЗМІ про нас. Прес-служба

У Національному природному парку “Сколівські Бескиди” (Львівщина) -поповнення. Тут народилося зубреня. Воно почувається добре і ні на нрок не відходить від мами. Дорослі зубри охороняють маля і через те поводяться агресивно.

“Узимку та навесні, коли підгодовуємо зубрів, вони можуть підпускати людей на відстань до п’яти метрів. Нині ж починають тривожитися, коли наші працівники перебувають ще за ЗО — 50 метрів. Поведінка тварин зрозуміла: вони захищають маля, тож ми їх не турбуємо і не підходимо близько, — каже Василь Приндак, заступник директора парку. — Наразі дізнатися, хто народився — самець чи самичка, ми не можемо. Тижнів через два-три, коли тварини заспокояться, спробуємо з’ясувати стать зубреняти”.

Додамо, що у Сколівських Бескидах діє програма “Поновлення популяції зубрів у Майданському лісництві”. На її виконання до національного парку раніше завезли зубрів із Німеччини та Австрії. Самки вже давали приплід, тож нині популяція цих тварин у Сколівських Бескидах налічує 18 особин. Окрім новонародженого маляти, у стаді є двоє зубренят, які з’явилися на світ торік.

Юлія СЛАВІНСЬКА

Газета "ЕКСПРЕС",

випуск №61 (7592) від 6.06-8.06.2014 року

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас