Осінні клопоти лісівників

28 листопада 2014р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Осінь – це пора заготівлі та висівання насіння головних лісоутворюючих порід, пора підведення підсумків роботи за вегетаційний період.

Зокрема проводиться інвентаризація та атестація лісокультурних об’єктів, намічаються заходи на наступний рік для покращення їх стану.

Тож на лісових розсадниках НПП вирощено 138,51 тис.шт. стандартних сіянців та 4,46 тис.шт. стандартних саджанців лісових і декоративних порід. Відповідними доглядами за лісовими культурами забезпечено їх добру приживлюваність та збереженість. Атестовано 296,8 га лісових культур. За звітний період 41 га лісових культур та 9,2 га природного поновлення переведено у вкриті лісовою рослинністю землі.

А ще восени формується пакет документів для погодження у вищих інстанціях всіх лісогосподарських та лісозахисних заходів на наступний рік. Цьому передували польові роботи із обстеження та відведення ділянок лісу під різні види рубок, виявлення вогнищ хвороб та шкідників лісу.

У єгерської служби свої невідкладні роботи: поступово заповнюються сіном, кормовими віниками, коренеплодами та зерновими кормами годівниці для оленів, козуль, зубрів.

Традиційно в цю пору проводяться осінні планові ревізії обходів. В процесі яких контролюється збереження лісів і майна, яке знаходиться під охороною матеріально-відповідальних осіб, а також якість проведення лісоохорони, лісовідновлювальних та інших лісогосподарських заходів.

Наближається Новий рік та Різдвяні свята. В цей період набуває великої гостроти питання охорони хвойних молодняків від самовільних заготівель новорічних ялинок. В НПП «Сколівські Бескиди» сформовано 7 мобільних груп з числа ІТП та майстрів лісу для цієї роботи.

Нам слід пам’ятати, що охорона природи є обов’язком кожного громадянина нашої держави.


Провідний інженер
з лісовідновлення
НПП «Сколівські Бескиди»
Л. Джуфер

Районний часопис «Бойківська думка»,

№ 50 (2041) від 23-29 листопада 2014 р.
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас