Ліс - життя, ліс - краса

23 Червня 2014р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Ліс - одне з найцінніших багатств Землі, найулюбленіше місце відпочинку. Протягом багатьох тисячоліть людина, живучи на лоні природи, пристосувалась до природного серсдовиша, до лісового ландшафту. Споконвіку люди користувались продуктами лісу - деревиною, грибами, ягодами, лікарськими рослинами. Шумить гарний, казково-чарівний сосновий і дубовий ліс - неперевершена окраса і неоціниме багатство нашого краю. До цієї неповторної природної краси потрібно докласти багато людських зусиль, вміння, любові... 

Державним підприємством "Радехівське ЛМГ" вже навесні цього року було посаджено 136 га лісів - це все посадки  у держлісфонді: відновлення лісів на зрубах минулого року. Також на лісових  розсадниках висіяно 3170 кг насіння, 16 видів деревних і  очікується виростити на кінець року  майже 1,2 мли штук стандартних сіянців таких основних лісоутворюючих порід  як сосни звичайної, ялини європейської, дуба звичайного, вільхи чорної, ясена звичайного та інших видів, що ростуть у наших лісах, для проведення відновлення лісів у наступному році. Адже головна мета в роботі підприємства - збільшення загальної площі лісів і своєчасне їх відновлення на місці зрубаних.

Основні планові завдання на 2014 рік: забезпечити своєчасне лісовідновлення на місцях зрубаних лісів на площі 200 га; виростити 1,2 млн. шт. садивного матеріалу на лісових розсадниках; заготовити 2610 кг лісового насіння та створити 1,2 га плантацій новорічних ялинок.

Щорічно у весняну пору проходить Всеукраїнська акція "Майбутнє лісу - у твоїх руках", і дуже приємно, що не залишається байдужою наша молодь. Вона щорічно бере участь у створенні нових парків, скверів, лісів на Радехівщині та залюбки доглядає насадження, створені в попередні роки.

Робота в лісі на садінні дерев не закінчується. Вони дуже маленькі і тендітні і потребують постійної опіки і догляду В цьому році, як і в усі минулі роки, за молодими лісами проводитимуться догляди в загальному на площі 1100 га.

Віримо, що відновлення та створення нових лісів, озеленення кожного міста і села, вулиці та подвір'я слугуватиме не тільки відродженню зеленого покриву нашої Землі, а й духовному розвитку, збагаченню кожної людини, збереже красу природи для наступних поколінь.

Т.ЮХИМЧУК,

інженер лісових культур

ДП " Радсхівське ЛМГ" 

Радехівська районна газета "Народна справа",

№14, від 20.06.2014р.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас