"Нами виконано весь обсяг лісовідновлювальних робіт"

22 вересня 2014р, ЗМІ про нас. Прес-служба

 Напередодні професійного свята лісівників спілкуємося з директором ДП “Самбірський лісгосп”, депутатом обласної ради кількох демократичних скликань, заслуженим лісівником України Ігорем Яремою.

Ігор Ярема: "Нами виконано весь обсяг лісовідновлювальних робіт"


- Ігоре Івановичу, чим позначився для лісівників цей рік?

- Я давав вам інтерв’ю перед Днем працівника лісу минулого року. І ось вже минув рік - важкий як в політичному, економічному, так і соціальному плані.

Найголовніші надбання роботи підприємства за цей рік - збереження колективу, який добре усвідомлює своє місце і роль у тому складному становищі, в якому є держава. Відтак стараємося бути колективом, який сумлінно виконує покладені на нього обов’язки. Але економічна сторона є визначальним фактором кожного підприємства. Обсяг реалізації продукції, порівняно з минулим роком, ми наростили на 125%, при тому майже на 134% зросла середня заробітна плата.

- Скільки вирубано гектарів лісів і заліснено?

- Нами виконано весь обсяг лісовідновлювальних робіт. Посадили близько 80 га нових лісових культур та 129 га становить сприяння природному поновленню.

За 8 місяців заготовлено 26932 м.куб. деревини. Треба зазначити, що рубки головного користування, тобто рубки технічно спілого лісу, проводимо на 4-5 тис. м3 менше, ніж нам доведено “Укрлісдержпроектом”. Якщо у нас в рік приріст деревини складає 4,2 м3 на га, фактично рубаємо 1,87 м3 з га. І це на території п’яти районів, які входять до складу лісгоспу.

Що рубати, скільки і де та дерева яких порід - це все доводить спеціальна проектна організація “Ліспроект”. Дозвіл рубок головного користування затверджує Міністерство екології, а наказ візує Львівська ОДА.

- У зв’язку з подіями на Сході України темп роботи підприємства змінився?

- Наш колектив є високопрофесійний. Ми не зменшили, а наростили обсяг реалізації продукції, збільшили середньомісячну заробітну плату, сплату податків до Держбюджету та місцеві податки, у тому числі - до Пенсійного фонду. Якщо минулого року за 8 місяців вони склали 2 млн. 100 тис. грн., то нинішнього - понад 3 млн. грн., у тому числі до Пенсійного фонду 1,5 млн. грн.

- Чи хтось із ваших працівників перебуває у зоні АТО?

- Вже півроку як мобілізований наш головний лісничий Ярослав Півторак; помічник Черхавського лісничого Андрій Гут...

- ДП “Самбірський лісгосп” надає гуманітарну допомогу на Схід України?

- Це робимо систематично коштами, матеріалами, продуктами харчування, пально-мастильними матеріалами. Доречно зауважити, що кошти, які ми збираємо з цією метою, надаються працівниками підприємства. 50% премії, яку вони одержать до професійного свята, буде скеровано на потреби армії, а це 20 тис. грн.

- Чи розробляєте план діяльності на наступний рік?

- Зважаючи на ситуацію в Україні, всі наші молитви і помисли повинні бути звернуті до Всевишнього, який є милосердний і не залишить нашу державу на поталу ворогові. Якщо все буде добре, ми плануємо шляхом модернізації лісогосподарського виробництва, впровадження новітніх технологій не знижувати темпи виробництва, середньої заробітної плати та сплати податків, а нарощувати їх. Але головне моє завдання - збереження колективу.

- Як депутат обласної ради як оцінюєте прийняті Верховною Радою закони про присвоєння окупованим територіям Донецької і Луганської областей особливого статусу, а також про люстрацію?

- Вважаю, що задля збереження людських життів, що є найвищою цінністю, треба було щось зробити. Та при цьому вірити терористам не можна.

Це дуже складне питання. Та США і ЄС добре усвідомлюють, що на цьому агресор може не зупинитися. Тоді все буде зроблено для того, щоб надати Україні усі засоби для захисту своєї територіальної цілісності, у тому числі і військові.

Закон “Про люстрацію" справді вистражданий. На мою думку, він є на часі, бо Україна повинна ставати європейською державою. Усі країни пострадянського простору зробили це ще 20 років тому. Треба очистити владу від всього неукраїнського, ворожого, щоб після Революції Гідності люди повірили: всі жертви - не намарно.

- Чи таки вдасться зупинити війну на Сході і що Україна мала би для цього зробити?

- Ще більше згуртуватися і не вірити Росії, яка вчергове страшним злочином проти нашої держави - війною довела свою підступність. Висновок один: треба боротися, віддавати усі сили для перемоги та в першу чергу зберігаючи людські життя. А ще - уклінно, щиро просити Всевишнього і Матір Божу про заступництво над нашим народом.

- Що бажаєте своєму колективу напередодні професійного свята?

- Перш за все вдячний йому за згуртовану працю на благо нашої держави. Зичу працівникам, їхнім сім’ям, ветеранам лісового господарства миру, здоров’я, сімейного затишку, добра. Маймо надію на Всемилосердного Господа, що Він нас не залишить.

Марія ПУКІЙ.

Газета "Голос Самбірщини",  № 68,  стр. 1

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас