Триває пожежонебезпечний період

3 жовтня 2014р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Наш край

Триває пожежонебезпечний період

Лісова пожежа – це величезне лихо. Адже, пожежі виникають через незалежні від нас причини. Утім, їх було б набагато менше за умови екологічного виховання жителів, гостей нашого району. Не хочуть люди задумуватись про можливі наслідки своїх незаконних вчинків, навіть в особливо небезпечний період, коли діє заборона відвідувати лісові угіддя. Порушують законодавство, наносячи шкоду випалами, крадіжками, незаконними рубками. Засміченням довкілля посилюють пожежонебезпечну ситуацію. При висиханні трав’яної рослинності – навіть незначний подих вітру може погнати вогонь у ліс і лихо неминуче.

Працівники державної лісової охорони Судововишнянського лісництва проводять роз’яснювальну роботу серед громадян, звертають увагу, що за відсутності опадів, чи навіть при незначних опадах є загроза виникнення лісових пожеж. А тому закликають жителів Судової Вишні та району свідомо утримуватись від відвідування лісових угідь в пожежонебезпечний період.

Головним в охороні лісів від пожеж є суворе дотримання відпочивальниками правил поведінки у лісі. Усі, хто буває в лісі, повинні знати правила гасіння пожежі. При виникненні пожеж, вогонь збивають гілками листяних порід, засипають землею, заливають водою. Кожен, хто помітить вогонь у лісі, повинен негайно вжити заходів для його локалізації. Якщо зробити це власними силами неможливо, слід повідомити лісову охорону, міліцію або МНС.

Андрій Балабух,

помічник Судововишнянського лісництва

Районна газета "Наш край",

№71 від 19 вересня 2014 року


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас