З вогнем - без жартів!

3 жовтня 2014р, ЗМІ про нас. Прес-служба

  • Людина і природа

З вогнем - без жартів!

Шановні жителі Городоччини!

Нині знову встановилась суха погода. Тож закликаю вас утриматись від спалювання сухої трави, залишків рослинності, опалого листя та стерні. Багато хто тішиться, коли бачить хвилю вогню та сірий дим над полем і думає, що він проводить очищення землі. Однак слід знати, що разом із димом від таких підпалів у повітря потрапляють десятки хімічних сполук, які провокують алергію, загострення хронічних хвороб та виникнення нових, зокрема - і екологічних. Важкі метали, діоксиди, бензопірени та окиси азоту отруюють середовище і людей.

У полум’ї та їдкому димі знищується фауна нашого краю, втрачається верхній родючий шар ґрунту. А також з вітром вогонь біжить до лісу, де є суха підстилка. Розвивається низова пожежа, яка переходить у верхову. Зупинити таке полум’я майже неможливо. До прикладу маємо лісові пожежі у Херсонській області, де за одну годину вигоріло понад 50 га лісу. На теренах Городоччини, дякувати Богу, такого не було, але пильність втрачати не слід. З полів вогонь прийде до лісу - і тоді буде біда.

Нагадую, що громадяни, які не дотримуються норм пожежної безпеки, вчиняють злочин, за який будуть притягнуті до адміністративної та кримінальної відповідальності у межах чинного законодавства України.

Михайло ЗАЛОГА,

лісничий Комарнівського лісництва.

Газета "Народна думка",

№40 від 3 жовтня 2014 року 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас