У Крушельниці працює «лікарня-санаторій» для дичини

31 жовтня 2014р, ЗМІ про нас. Прес-служба

У Крушельниці працює «лікарня-санаторій» для дичини

Минулого вівторка дев’ятикласники Крушельницької середньої школи разом зі своїм вчителем Володимиром Ковалишиним врятували від смерті дворічну козулю. Тваринка прибилася з ближнього лісу, була знесилена, не могла пересуватися, тіло вкрите рваними ранами. Якби не вчасна допомога людей, могла б загинути...

ПОРАНЕНУ САМКУ школярі зі своїм наставником передали у реабілітаційний центр, що його обладнано на 32 арах у Крушельницькому лісництві. Це спеціальний вольєр на схилі гори, захищений від чужого ока, умови в ньому нагадують природну стихію дичини. Прибульців охороняють, надають їм ветеринарну допомогу, годують.

- Трапляється багато випадків, особливо взимку, навесні, коли тварини, найперше - недавно народжені, потрапляють у біду. Вовки, бродячі пси ганяють за ними. Реабілітаційний центр дає можливість вижити пораненим... - розповів кореспонденту “Високого Замку” Василь Бандерич, директор Національного природного парку, на території якого розміщена “лікарня-санаторій” для диких звірів.

♦ У меню покаліченій козулі сколівські

природоохоронці прописали грубі корми, овочі і фрукти...

У вольєрі вимушено мешкає ще одна козуля - зі зламаною ногою. В урочищі Клива неподалік Крушельниці її недавно підібрали місцеві єгері, вочевидь, теж втікала від здичавілих псів. Ветлікар вправив ногу, змазав уражене місце маззю, яка тамує біль і сприяє швидшому заживанню ран, наклав бандаж. На початках козулю випоювали молоком, тепер вона їсть сіно, кукурудзу, буряки, капусту, за вітаміни - яблука і кормова сіль. “Тарілкою” служить поліно бука...

- Цю козулю назвали Умкою, - розповідає лісничий Крушельницького лісництва Сергій Масендич. - А новоприбулу гостю доручимо назвати її рятівникам, дітям. Житимуть ці звірі у нас тимчасово. Як тільки вони цілковито одужають, випустимо на волю.

Іван ФАРІОН.

Фото Василя ПРИНДАКА

Сколівський район, Львівська область

Газета «Високий Замок»,
31 жовтня - 2 листопада 2014 року №160 (5224)

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас