З вольєра - в дику природу

28 жовтня 2014р, ЗМІ про нас. Прес-служба


ЦІКАВО ♦ ВАЖЛИВО ♦ ПІЗНАВАЛЬНО


З вольєра - в дику природу

На території НПП «Сколівські Бескиди» у Крушельницькому лісництві відкрито вольєр для тимчасового утримання диких копитних тварин з подальшим випуском у природу. Основна їхня функція - штучне розведення і повернення у дику природу, лікування хворих і довічне утримання скалічених тварин. Тут можна провести екскурсію для любителів мисливської фауни.

Питання влаштування вольєра для тимчасового утримання та лікування диких тварин у НПП «Сколівські Бескиди» постало невипадково. За період діяльності парку (15 років) були зафіксовані непоодинокі випадки виявлення хворих, поранених, зацькованих бродячими собаками, а також молодняка диких тварин, котрі не могли самі собі добувати їжу та були приречені на загибель у природних умовах. Тимчасове вилучення з природи та надання їм допомоги не завжди було успішним. Це пояснюється відсутністю пристосованого приміщення або загороди, ненаданні кваліфікованого ветеринарного обстеження та лікування.

Місце під облаштування реабілітаційного вольєру було вибрано на території садиби Крушельницького лісництва парку на площі 0,32 га в умовах максимально наближених до природних. Площа вольєру заросла чагарниками та деревами, які є характерними для цього регіону, буде мати достатні захисні умови, щоб забезпечити тваринам максимальний спокій та достатньо корму. Вольєр обладнаний відповідними біотехнічними спорудами. 

Облаштування такого вольєра сприятиме поглибленню досліджень тварин, а також слугуватиме для розвитку природоохоронної, наукової, еколого-освітньої та рекреаційної роботи, що відповідає меті та завданням, які покладені на НПП «Сколівські Бескиди».

ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ЕКОЛОГІЧНЕ ВИДАННЯ

"ПРИРОДА І СУСПІЛЬСТВО",

№ 20 (104) від 24 жовтня 2014 року

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас