У Летнянському лісництві - нова сучасна теплиця

16 лютого 2015р, ЗМІ про нас. Прес-служба

У грудні минулого року в Летнянському лісництві ДП «Дрогобицький лісгосп» побудували нову сучасну теплицю, яка почне функціонувати вже з весни 2015 року.

Кошти на будівництво у сумі 490 тисяч гривень були виділені з фонду охорони навколишнього природного середовища Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА. Комплектуючі матеріали виготовлені в Республіці Польща. Досвід наших західних сусідів щодо вирощування декоративного садівного матеріалу лісгосп прагне втілити на своєму підприємстві.

За словами директора ДП «Дрогобицький лісгосп» Василя Матяшовського, щорічно на вирощування посадкового матеріалу ДП «Дрогобицьке лісове господарство» витрачає майже 100 000 гривень. Враховуючи те, що саджанці висаджуються у трирічному віці, загальна вартість їхнього вирощування становить майже 300 000 гривень. Таким чином, виростивши частину садівного матеріалу в теплиці, фінансові витрати можна скоротити вдвічі.

Крім того, сіянці з теплиці є більш генетично стійкими, ніж звичайні, тобто менше піддаються впливу хвороб та шкідників лісу.

Окрім головних лісоутворюючих порід, у теплиці планується вирощування декоративного садівного матеріалу для озеленення. Вирощені декоративні саджанці будуть реалізовуватися населенню, підприємствам та організаціям.

Дрогобицька районна газета "Вільне слово"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас