Мисливці їдуть на качок

11 серпня 2015р, ЗМІ про нас. Прес-служба


У які дні тижня в лісах і на водоймах буде чутно стрілянину

Мисливці їдуть на качок

Відучора, 8 серпня, розпочнеться сезон полювання на птахів. Стартовий постріл для мисливців урочисто прозвучить о 18.00. Полювати на птахів можна буде у більш ніж 60 мисливських угіддях області.

-- Основні дні полювання -- субота, неділя. У деяких господарствах -- ще середа. Користувачі угідь визначають і години полювання, -- каже Експресу Василь Бурмас, начальник відділу обласного управління лісового та мисливського господарства. -- Сезон триватиме до 1 січня. Щоправда, на гусей у перший місяць зими ще можна полювати.

-- На яких птахів дозволено полювати в нашій області?

-- На норця великого, качок, гусей, лиску, куликів, голубів, курочку водяну, пастушкiв. До речі, стріляти можна не у всіх качок. Зокрема, заборонено полювати на гоголя, чернь білооку, савку, галагаза, гагу звичайну. Серед куликів під забороною -- кулик-сорока, ходуличник, шилодзьобка, кроншнеп, чайка, дерихвіст... Та й не в усіх голубів може цілитися мисливська рушниця, під охороною -- голуб-синяк.

Є обмеження і щодо кількості пернатих, яких можна відстрелити за одну добу. Один мисливець має право вполювати двох гусок, три качки, двох великих норцiв, п'ять лисок, чотири водянi курочки, десять голубiв, десять куликів.

-- Хто має право полювати?

-- Той, хто має посвiдчення мисливця з актуальною контрольною карткою, а також перепустку або вiдстрiльну картку на угiддя. І, ясна річ, потрібен дозвiл на користування вогнепальною зброєю. А якщо у мисливця є собака, то і паспорт тварини.

До речі, відстрільні картки цьогоріч вартують у різних господарствах 50 та 100 гривень.

Юлія Лозинська

Львівські новини онлайн
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас