На Львівщині подбали про невичерпний запас вітамінів

12 березня 2016р, ЗМІ про нас. Прес-служба

У Свірзькому лісництві на Львівщині на початку тижня висадили калиновий гай. На ділянці площею понад півгектара ростимуть майже чотири сотні кущів "символу України" -- калини звичайної. Як розповів Львівським новинам онлайн Мирослав Пилипів, головний лісничий ДП "Бібрський лісгосп", уже через чотири-п'ять років з цієї ділянки можна буде збирати урожай.

"Спектр застосування калини звичайної -- широкий. Її використовують у харчовій промисловості, не обійтися без цієї багатої на вітаміни рослини й у медицині, -- каже Мирослав Пилипів. -- Через кілька років з цієї плантації можна буде збирати ягоди й здавати їх на переробку -- на соки, джеми або ж в аптеки -- для виробництва лікарських засобів. У лісництві є насадження аронії чорноплідної (горобини), цінної лікарської рослини, яка давно висаджена й плодоносить, а ось калиновий гай заклали вперше".

Позаяк ділянка з насадженнями калини розміщена попри дорогу, за нею пильно наглядатимуть, щоб зловмисники не завдали шкоди. А щоб уберегти саджанці від череди або ж неуважних автомобілістів, уздовж ділянки встановлять невелику загороду. "Звісно, цілодобового чергування біля насаджень не буде. Ми сподіваємося на свідомість людей, які з повагою поставляться до праці лісівників", -- зауважив Мирослав Пилипів.

З його слів, цьогоріч у ДП "Бібрський лісгосп" молоді ліси закладуть на 120 гектарах. Більшість площі -- 70 га -- займуть насадження бука, майже 40 га -- дуба, ще кілька гектарів засадять новорічними деревами -- ялинками. А ділянку площею до гектара відведуть для заокеанських гігантів -- вічнозелених хвойних дерев, батьківщиною яких є Північна Америка, -- псевдотсуги тисолистої. У себе "вдома" ці дерева сягають у висоту понад 100 метрів, а в діаметрі -- до 4 метрів.

Львівські новини

lvivexpres.com/news/2016/03/11/71030-lvivshchyni-podbaly-nevycherpnyy-zapas-vitaminiv
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас