Рекреаційний пункт «Під Кливою»

11 жовтня 2013р, ЗМІ про нас. Прес-служба

  • ПРИРОДА І ЛЮДИ

Природокористування — це форма взаємодії суспільства і природного середовища, що здійснюється через освоєння,використання, перетворення, відновлення та охорону природніх ресурсів.

У сучасних умовах взаємодії людини і природи виникає необхідність в планомірному використанні природних багатств для задоволення суспільних потреб —організації особливого виду природокористування — рекреаційного.

Рекреація має три функції: соціальну (відпочинок), економічну (полягає у відновленні робочої сили, підвищенні працездатності працівників) та природоохоронну (попередження знищення природних рекреаційних комплексів під впливом людської діяльності).

Отож, 20 вересня в смт. Славське у лісових масивах Головецького лісництва ДП «Славське лісове господарство» був відкритий рекреаційний пункт, що отримав назву «Під Кливою». Він являє собою альтанку розміром 6x4 м з оглядовою терасою, звідки видно гірські вершини Тростян, Варшава, Високий Верх та інші.

Обладнаний мангалом для приготування їжі, а також аншлагами із наочною інформацією про види флори та фауни, червонокнижні види рослин та тварин, що водяться на даній території, про правила поведінки в лісі, поводження з вогнем та інше. Тому цей пункт можна віднести до категорії пізнавально-туристичних.

Ще одним видом природокористування є будівництво сучасних лісових доріг. Одна з них, із твердим покриттям, яких Славський лісгосп вже збудував не один кілометр, веде і до рекреаційного пункту. Лісові дороги найперше призначені для вивозу лісопродукції, але після закінчення розробки лісосік на даній території, дороги виконуватимуть зовсім інші функції: рекреаційні, екологічні, охорони лісу від пожеж, охорони тварин від браконьєрства.

А.ПОПОВИЧ,
в.о. провідного інженера
охорони та захисту лісу
ДП «Славське ЛГ»

Районний часопис “Бойківська Думка”,

випуск №42 (1979) від 29 вересня - 5 жовтня 2013р.

фото: ДП "Славське лісове господарство"
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас