Щоб заглядала у вікно смерека

20 квітня 2016р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Днями до Борщовичівської школи у Пустомитівському районі завітали місцеві лісівники на чолі з лісничим Михайлом Носом. І не з порожніми руками, а з подарунками: в рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» вони привезли учням три сотні однорічних сіянців смереки, аби ті могли їх висадити вдома.

А ЩОБ тендітні пагінці росли швидко й були здоровими, гості розповіли школярам, як доглядати за саджанцями. Діти довідалися, що смерека, або ж ялина звичайна, любить суглинистий ґрунт, вологу, затінок… Із зацікавленням слухали земляка — доцента кафедри лісових культур Львівської «лісотехніки» Олега Данчука, який, коротко повідавши учням про глобальний характер екологічних проблем у світі, закликав їх дбайливо опікуватися подарованими сіянцями. Вирощені на їхніх обійстях ялиночки щороку прикрашатимуть родинне свято — Різдво. Триста подарованих сіянців — це за якихось десять літ, вважайте, три тисячі не вирубаних, а збережених для довкілля струнких хвойних красунь у лісі.

Проблеми довкілля у школі розуміють. Тут вирощують власний сад, у якому на 45 сотках тягнуться до сонця 75 яблунь, груш, слив, черешень… Кожного навчального року, восени й навесні, випускники з початківцями висаджують нове деревце. Часто разом з учнями обходить їхнє зелене господарство професійний садівник Анатолій Качур. Він виходець із Борщовичів, випускник цієї ж школи, дбає, аби дерева росли здоровими, милували око.

— Дядько Анатолій, — хваляться навперебій п’ятикласники Вікторія Симоненко, Юрій Мазепа, Тетяна Колб, — розповість, як формувати крону, чим підживити деревце, як захистити його від зайчиків-корогризів…

А тим часом у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства повідомили, що акція «Майбутнє лісу в твоїх руках» в області активно набирає обертів. У Дрогобицькому районі, зокрема у Лішнянському лісництві, активісти разом із працівниками господарства висадили дві тисячі дубків, саджанцями розширили площу Воля-Якубовського лісу… Жваво долучилися до акції у Жидачівському районі, де в Журавнівському лісництві вже висадили 53 тисячі сіянців дуба… А в Річківському лісництві ДП «Рава-Руського лісового господарства» активісти облаштували плантацію з 590 деревець гінкго дволопатевого, батьківщина якого — схід Китаю.

На фото Ігоря Табінського: лісничий Михайло Нос роздає школярам саджанці смереки.

www.silskivisti.kiev.ua

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас