Зайці у лісах стають рідкістю -- через повені, незасіяні землі й спалювання трави

29 жовтня 2013р, ЗМІ про нас. Прес-служба

За останні роки у Львівській області, як і в усій Україні та Європі, суттєво зменшилась популяція зайців.

Василь Бурмас, начальник вiддiлу мисливського господарства обласного управлiння лiсового та мисливського господарства зауважив у коментарі Експресу, що за підрахунками фахівців, поголiв'я зайців за останнi десять рокiв зменшилося приблизно на 15 тисяч.

Якщо 2006-го в областi налiчувалося ще 59 тисяч особин, а у 2010 роцi -- 44 тисячi, то нинi на Львiвщинi є близько 43 тисяч зайцiв.

"Кiлька рокiв тому в областi чотири рази розливалися рiчки Днiстер, Стрий i Захiднiй Буг, а веснянi повенi особливо впливають на популяцiю зайцiв. Крiм того, щовесни вся Львiвщина "горить" -- люди пiдпалюють суху траву. Також багато зайцiв гине, як i на шосейних дорогах та колiях.

Зменшення популяцiї зайцiв також пов'язане з тим, що в областi великi площi землi не культивуються. На таких полях живе багато мишоподiбних гризунiв, якi для русакiв не є найкращими сусiдами", -- розповів пан Бурмас.

Нагадаємо, що у листопадi розпочнеться сезон полювання на хутрового звiра, зокрема зайця-русака.

"У нашiй областi в мисливських господарствах, де не дуже багато хутрового звiра цього виду, взагалi на нього не полюють. А там, де зайцi ще є, виходять на полювання не бiльш як 4-6 разiв. У сусiднiх областях вiдкривають у листопадi сезон полювання на хутрового звiра i впродовж трьох мiсяцiв добувають русакiв", -- додав начальник вiддiлу мисливського господарства Львівського обласного управлiння лiсового та мисливського господарства.

Львівські новини

http://lvivexpres.com/news

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас