Золота пора - осінь

8 листопада 2013р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Дотримання всіх вимог створення лісових культур  - від посіву насіння та проведення підготовки ґрунту до висадки сіянців – запорука успішного вирощення молодого лісу і його природного розвитку в майбутньому. Весняні посадки здійснюють після відтанення ґрунту до початку активного розпускання бруньок. Осінні терміни посадки проводять з моменту опадання листя і до стійких заморозків. Вибір тієї чи іншої пори має враховувати біологічні особливості лісових порід, що культивуються, враховувати мікроклімат місця, де створюється насадження, грунтові умови та інші фактори. Весняна посадка завжди вважалася більш сприятливою від осінньої у нашому регіоні, адже грунт має достатньо вологи, тож і приживлюваність лісокультур є вищою. Проте, останніми роками, зі зміною кліматичних особливостей, потребує змін і традиційне для нас лісове господарство. Часто терміни весняної лісокультурної кампанії бувають дуже стислими і на посадку та доповнення існуючих культур просто не вистачає часу через посушливі умови. Перевагами осінньої посадки є відсутність високих температур, нижча інтенсивність випаровування вологи, тоді як навесні кожен сонячний день працює проти приживлення.

З початком жовтня лісівники знову взяли до рук меч Колесова - мають заліснити лісові ділянки, де відбулося освоєння лісосічного фонду. Одним з важливіших на сьогодні питанням є успішне проведення лісокультурної кампанії на Бродівщині. Осіння лісокультурна кампанія закриває річний цикл роботи лісівників по проведенню лісокультурних робіт. Цієї осені проведено в стислі агротехнічні терміни посадка лісових культур.


Найбільше осінніх культур створять у Заболотцівському лісництві – 17 гектарів, а всього в ДП "Бродівське лісове господарство" - 51 гектар. Нині закінчують роботи з підготовки грунту як під осінню, так і під весняну посадки.

Ще на 80 гектарах буде проведено доповнення посадок минулих років, адже не скрізь саджанці прижилися стовідсотково.

Кипить робота і у розсаднику -  там у відкритий грунт висівають липу дрібнолисту, дуб звичайний, бук, дуб північний, аличу, яблуню та інші деревні породи.

Перед посівом все зібране насіння відправляють на Львівську лісонасіннєву інспекцію, де воно пройде перевірку на схожість та відсутність хвороб.

Наша Бродівщина багата лісовими масивами, і лісівники роблять усе, щоб ліси примножити.

Л. КІНАШ,  

інженер лісових культур

ДП "Бродівське лісове господарство"


На фото: під час висаджування сіянців працівниками ДП "Бродівське лісове господарство"



РАЙОННА ГАЗЕТА ”ГОЛОС ВІДРОДЖЕННЯ”, №47 (2018), листопад 2013 року


Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас