«Львівська обласна рада комплексно підійшла до розгляду лісової проблематики в нашій області», - Анатолій Дейнека

27 вересня 2016р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Учора Львівська обласна рада прийняла принципове та важливе для лісового господарства Львівщини рішення – до 1 грудня 2016 року розробити та подати на розгляд ЛОР «Програму розвитку лісового господарства Львівської області на 2017 – 2021 роки». У документі передбачать основні напрямки розвитку галузі, обсяги лісокористування, заходи із лісовідновлення, механізми забезпечення оформлення прав лісокористувачів на землекористування, а також - джерела фінансування відповідних заходів. Програма стала обовязковим пунктом загального рішення ЛОР «Про запровадження механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області».

На важливості  розробки такого документу наголосив керівник лісового господарства Львівщини Анатолій Дейнека. «Львівська обласна рада комплексно підійшла до розгляду лісової проблематики в нашій  області і прийнято, я б сказав, фундаментальне рішення, яке на найближчі роки визначить напрямки розвитку лісового господарства. В першу чергу - має бути сформована Програма розвитку лісового господарства на 5 років. Це суттєво допоможе роботі нашого господарства. Окрім того, буде низка звернень ЛОР до органів законодавчої і виконавчої влади по врегулюванню тих недолугостей,  які є нині в лісовому законодавстві», - зазначив Анатолій Дейнека. Разом із тим, він наголосив – лісники братимуть активну участь у розробці Програми. Тим паче, що пропозицій щодо вдосконалення роботи галузі не бракує.

Перший заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, своєю чергою додав – ЛОР спільно із фахівцями галузі зуміла розробити та прийняти масштабний документ, який дозволить лісовій галузі розвиватись швидше  та продуктивніше. Разом із тим, він покликаний вирішити гострі питання у лісовій галузі, окрема, незаконні вирубки та роботу нелегальних пилорам. «Ми вийшли на консолідований проект рішення, який дійсно дозволяє нам швидкими темпами навести порядок в наших лісах. Що ж до санітарних рубок, точилися дискусії  в раді. Та, заборонити санітарні рубки – це те саме, що заборонити лікувати людей в лікарнях», - наголосив Володимир Гірняк. Та додав  - ЛОР звернеться до парламенту з наполегливим проханням внести зміни до Кримінального кодексу та посилити покарання за несанкціновану вирубку дерев та нелегальну роботу пилорам.

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас