ПРО ОХОРОНУ НОВОРІЧНИХ ЯЛИНОК

13 грудня 2013р, ЗМІ про нас. Прес-служба


Прихід Нового року вимальовує в нашій уяві Діда Мороза, Снігуроньку і, звичайно, новорічну ялинку, як атрибут Новорічних і Різдвяних свят, радість для малечі і приємні турботи для дорослих.

Напередодні Нового року і Різдвяних свят перед лісовою охороною постає завдання охорони лісів від самовільних рубок хвойних дерев на новорічні ялинки

З метою посилення охорони хвойних насаджень лісгоспу створені мобільні групи для патрулювання лісових масивів з числа працівників лісової охорони. Для патрулювання доріг, місць торгівлі ялинкам створені мобільні групи, до складу яких входять працівники міліції.

Заготівля новорічних ялинок у ДП «Золочівський лісгосп» буде проводитися на ділянках, які відведені під рубки догляду за лісом, коли вирубуються ті дерева, де є велика густота насадження і це не завдає шкоди лісу, а також на спеціально створених плантація новорічних ялинок. Придбати новорічні ялинки можна у Білокамінському, Сасівському, Пеняківському. Словітському лісництвах.

Усі законно зрубані новорічні ялинки будуть реалізовуватися із спеціальними бирками із номером і штрих-кодом, прикріпленим до стовбура Ціни на новорічні ялинки із смереки і сосни такі: висотою від 1 до 1,20 м - 63 грн. висотою від 1,5 до 2 м - 78 грн.; висотою від 2 до 2,25 м - 103 грн , висотою від 2,5 до 3 м - 173 грн. Повідомляємо, що відповідно до Постанови КМУ №665 від 23.07 08 р.. за одне незаконно зрубане дерево хвойної породи діаметром в пеньку до 10 см, зрубане в грудні-січні, шкода, нанесена лісовому господарству, становить 189 грн , при більшому діаметрі, відповідно, зростає сума майноих стягнень Відповідно до постанови КМУ від 24.07.13 року № 541 на території природно-заповідного фонду сума шкоди за дерево хвойної породи діаметром в пеньку до 10 см становить 246 грн.

Також, відповідно до статті 65 КУпАП. на винних накладається штраф у розмірі від 85 грн до 170 грн.

Теж порівняйте ціну новорічної ялинки і суму майнових стягнень за її самовільну рубку і зробіть висновок, як вигідніше придбати новорічну красуню.

Бажаю всім у Новому році щастя, у здоров’ї і достатку прожити багато років.

Михайло КУТЬ, директор ДП «Золочівський лісгосп»


Золочівська районна газета "Народне слово", №50 (9389) від 12 грудня 2013 року


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас