Львівські лісівники продали 12 тисяч ялинок, а в запасі мають ще 100 тисяч новорічних дерев

11 січня 2011р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Під час ялинкової кампанії 2010-2011 років Львівське обласне управління лісового господарства реалізувало близько 12 тисяч ялинок, сосен та смерек - розповів кореспондентові "Експресу" Мирослав Пилипів, начальник лісової інспекції Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

"Запасів ялинок ми не робили, оскільки зрубана, але не продана ялинка просто пропаде, - каже Мирослав Пилипів. - Управління реалізовувало ялинки на підставі попередніх угод, тобто споживач, який хотів би придбати у нас ялинки, укладав угоду. Після того ми відпускали йому ту кількість дерев, яку він замовив".

Середня вартість новорічного дерева - від 20-ти до 30 гривень. "Це ціна, яку встановило управління, натомість підприємці на ринках робили свої націнки", - зазначив Мирослав Пилипів. Він додав, що на Львівщині реалізували і ялинки, заготовлені в сусідніх областях - Івано-Франківщині, Волині, Закарпатті.

"Зараз ми спостерігаємо динаміку до зменшення попиту на ялинки, - зазначив начальник лісової інспекції. - Так, якщо взяти дані за останні 5-6 років, то кількість реалізованих ялинок від 25-30 тисяч зменшилася до 17 тисяч минулого року. Цьогоріч маємо ще меншу цифру - 12 тисяч".

Під час рейдів упродовж ялинкової кампанії працівниками управління лісового господарства у браконьєрів було вилучено 450 незаконно зрубаних новорічних ялинок.

"Ми склали 100 протоколів про незаконну вирубку цих дерев, - каже Мирослав Пилипів. - На порушників наклали штрафи на суму 8,5 тисячі гривень та зобов'язали сплатити 19 тисяч гривень за завдані збитки".

Він додав, що щороку в управлінні висаджують 4-5 гектарів ялинок. "На кожному гектарі таких ялинкових "плантацій" висаджуємо 5-6 тисяч новорічних дерев, - розповів Мирослав Пилипів. - Тож загалом щороку ми висаджуємо близько 30 тисяч ялинок. Зараз маємо у запасі близько 100 тисяч ялинок, які хотіли б реалізувати".

  

"Експрес", 10.01.2011р.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас