На місці непролазних хащів – дві лісові дороги

15 листопада 2011р, ЗМІ про нас. Прес-служба

У депресивному гірському районі Львівщині – Сколівському – небуденна подія. Лісівники разом із керівництвом району відкрили дві лісові дороги, одну з яких почали зводити влітку цього року. На відкриття доріг приїхав перший заступник голови Державного лісового агентства України Ярослав Макарчук.

Лісові дороги в гірських районах – новація для України. Їх активно зводять в Австрії – не лише для промислових потреб лісогосподарювання, а й для відкриття нових туристичних маршрутів «зеленими легенями». Львівська область перейняла австрійський досвід прокладання доріг у гірському лісі, використовуючи провідну технологію та найдорожчу у світі техніку. Кореспондент «ВЗ» вирушила у села Климець та Ялинкувате на Сколівщині, аби на власні очі подивитися на новацію.

В Ялинкуватому нас зустріли лісівники, підрядник, який прокладав нові дороги, керівництво району. На відкриття прийшли також жителі села. Помпезного відкриття не було, обійшлися скромно. Сільський священик прочитав молебень, окропив нову дорогу освяченою водою. Перше, що впадає у вічі, – спеціальні дорожні знаки. Дорожнє полотно, хоча і з ґрунту, але добре утрамбоване спеціальним камінням. Дорога протяжністю 2,7 кілометра постала на місці непролазних карпатських хащів.

Вартість проекту лісової дороги у селі Ялинкуватому – 50 тисяч гривень, а спорудження обійшлося у 900 тисяч гривень. Кошти виділили із державної скарбниці.

Начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека зазначив, що за останні чотири роки на Львівщині зведено 150 кілометрів лісових доріг, з них 80 кілометрів – у Сколівському районі. «Такі дороги ведуть від підніжжя аж до вершин гір, – каже пан Дейнека. – Це хороші велосипедні чи піші туристичні маршрути. Класики лісівництва говорили: «Ліс – це насамперед дороги».

Марія ДОРОТИЧ, ВИСОКИЙ ЗАМОК №210(4590), 14.11.2011р.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас