Ялинки вже в дорозі до Папи

5 грудня 2011р, ЗМІ про нас. Прес-служба

До цього деревця пройшли серйозний "кастинг" — обирали білі ялиці висотою від двох до десяти метрів, із підвищеною пухнастістю.

Росли новорічні дерева у лісництвах чотирьох районів Львівщини — Сколівського, Дрогобицького, Самбірського та Старосамбірського. Зараз ялинки вже на шляху до Святішого престолу.

"Головна ялинка із Закарпаття зараз майже у Ватикані, — розповідає Мирослав Пилипів, начальник лісової інспекції Львівської області. — 43 наші "красуні" лише вчора залишили територію України. Для Апостольської столиці ми підготували одну ялинку на 10 метрів — вона прикрашатиме площу святої Марти, одну шестиметрову та шість п'ятиметрових — вони стоятимуть в Апостольському палаці та ватиканських музеях, а 35 менших — у папських апартаментах та кімнатах кардиналів".

За словами керівника інспекції, до транспортування ялинок ставили особливу вимогу — їх не можна було зрізати. Тож менші дерева викопали з кореневищем та посадили в горщики, а більші ялиці лісники упакували в мішковину.

"Везуть ялинки до Ватикану трьома вантажними автомобілями, — додає пан Пилипів. — Гадаю, там їх зможуть зустріти через 5 — 6 днів. Разом із деревцями відправили й прикраси — 2 тисячі скляних іграшок та понад 250 декоративних дерев'яних прикрас. Прикраси повинні відображати національний колорит".

Нагадаємо, що 16 грудня в Апостольській столиці відбудеться святковий захід "Українське Різдво у Ватикані", до святкування якого й встановлять ялинки, привезені з нашої землі.

Олена КОВАЛЬСЬКА, ЕКСПРЕС №135(6079), 01-08.12.2011р.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас