У Львівському лісовому перинатальному центрі зростає нове покоління лісу, – Олександр Ганущин

30 травня 2019р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Сьогодні, 30 травня, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин відвідав Державне підприємство «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» у Брюховичах. Тут здійснено перший посів на сучасній лінії автоматизованого посіву лісового насіння шведської фірми ВСС АВ.

«А тим часом у Львівському лісовому перинатальному центрі, що в Брюховичах, продовжує зростати нове покоління лісу. Це перші саджанці, вирощені за шведською суперсучасною технологією, яка допомагатиме нам висаджувати в Карпатах та на Поліссі лісові культури із закритою кореневою системою.

Детальніше про хід проекту, що став можливим завдяки спільним зусиллям Львівської обласної ради, Львівської обласної державної адміністрації та галузі лісового господарства, – вже незабаром під час Форуму місцевого розвитку», - розповів очільник облради.

Крім того, Олександр Ганущин зауважив, що саджанці дуба, що зображені на фото, були ще жолудями до 29 березня 2019 року.

Як ПОВІДОМЛЯЛОСЯ РАНІШЕ, за допомогою даної лінії підприємством було висіяно 500 тисяч насінин в контейнери для вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою, а саме такі основні лісоутворюючі породи: сосна звичайна – 240 тис шт., модрина європейська – 100 тис шт., ялина європейська – 50 тис шт., бук лісовий – 20 тис шт., ялиця біла – 10 тис шт., дугласія – 14 тис шт., дуб – 70 тис шт.

Річна продуктивність комплексу становить 3,5 млн сіянців із закритою кореневою системою. У перспективі з використанням наявних теплиць на підприємствах Львівського ОУЛМГ сумарна кількість вирощеного садивного матеріалу становитиме близько 10 млн сіянців із закритою та покращеною кореневою системою.

Нагадаємо, ФОРУМ МІСЦЕВОГО РОЗВИТКУ в Трускавці цього року триватиме упродовж 25 – 27 червня.

https://lvivoblrada.gov.ua/news/u-lvivskomu-lisovomu-perinatalnomu-centri-zrostaje-nove-pokolinnya-lisu-oleksandr-ganushchin

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас