Еколого-просвітницька робота НПП «Сколівські Бескиди»

28 грудня 2011р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Однією з важливих функцій Національного природного парку «Сколівські Бескиди» є еколого-освітня діяльність, яка має важливе значення як для дорослого, так і для підростаючого покоління.

Впливати на погляд дорослих важко, а робота з дітьми, як правило, досить успішна. Тому важливою ланкою еколого-просвітницької діяльності НПП «Сколівські Бескиди» є робота зі школярами.

З цією метою організовуються і проводяться ряд заходів, які спрямовані на ознайомлення школярів з особливостями вирощування лісів та ведення лісового господарства. Знайти шлях до дитячих сердець, зародити в них повагу до безлічі живих організмів, які живуть поряд з нами, побути наодинці зі світом рослин, тварин, комах та птахів.

Для пожвавлення екологічної зацікавленості і надання їй привабливості НПП «Сколівські Бескиди» та відділом освіти Сколівської РДА проводяться конкурси серед учнівської молоді. Це, зокрема, конкурс на кращий дитячий екологічний малюнок (для учнів 1-5 класів), на кращий твір на природничу тематику (для 7-11 класів), представлені на перегляд відеофільми про природу, ліс тощо. Учні району приймали активну участь в акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», «День зустрічі птахів», школярами виготовлено багато шпаківень. Ці акції сприяють розвитку у дітей любові до навколишнього світу, птахів, що живуть поблизу людського житла, надають учням можливість долучитися до конкретних справ, спрямованих на оздоровлення природного середовища.

Кращий пропагандист природи — сама природа. І чим ближче до неї діти, тим глибше її розуміють. Кожен із нас сприймає світ навколо себе лише йому притаманним способом. Це можна спостерігати у новорічних композиціях, які представлені на конкурс школярами. Вони вражають своєю різноманітністю і оригінальністю. Сьогоднішні діти незабаром стануть дорослими і від їх світоглядних позицій залежатиме якість дій на благо суспільства і природи.

Оксана КАЛИНІВ, "БОЙКІВСЬКА ДУМКА", 24.12.2011р.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас