Засідання Ради лісового сектору: біоекономіка – пріоритет розвитку області у Стратегії до 2027 року

11 грудня 2019р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Сьогодні, 11 грудня, відбулось засідання Ради лісового сектору при Львівській обласній державній адміністрації. Серед учасників - перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський, заступник голови Юрій Холод, перший заступник голови Львівської облради Богдан Гагалюк, представники профільних департаментів, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, наукового середовища, лісогосподарських підприємств, громадських організацій тощо.

Однією із центральних тем засідання став розгляд біоекономічного потенціалу області, як одного з пріоритетів розвитку Львівщини.

«Біоекономіка, зокрема лісове господарство є в пріоритетах і буде в Стратегії розвитку Львівщини до 2027 року. Проєкт Стратегії буде переданий в обласну раду і розглядатиметься на сесії і ми маємо продовжувати рухатися в цьому напрямку. Дякую усім, хто долучився до розробки Стратегії»,-  зазначив Василь Лозинський.

Аналіз біоекономічного потенціалу Львівщини презентував присутнім завідувач кафедри технологій меблів і виробів з деревини Національного лісотехнічного університету України, професор Орест Кійко.

Зокрема у структурі біоекономіки Львівщини він виокремив: харчову промисловість – 26,5 %, сільське та рибне господарство – 14,4 %, лісовий сектор – 13 %, решта промисловості області – 46 %. Детальніше зупинився на динаміці розвитку цих напрямків, відтак розповів присутнім про динаміку заготівлі та баланс деревини, структуру лісового сектору , динаміку розвитку дерев’яного будинкобудування.

Про впровадження смарт-спеціалізації у Львівській області розповів начальник відділу стратегічного планування облдержадміністрації Вадим Табакера.

«Львівщина перша почала розвивати концепцію біоекономіки і лісовий сектор займає тут провідні позиції. І вже цей наш досвід перебирають інші регіони України. Нам важливо розуміти, які ми маємо переваги: ресурсні, кадрові, логістичні і перетворити їх у фінансовий ресурс. Це і є основа смарт-спеціалізації. Також ми розуміємо, що акцент в смарт-спеціалізація має фокусуватись на інноваціях»,-  зазначив Вадим Табакера.

Також в межах засідання обговорили питання підготовки і проведення Форуму лісового сектору 2020 за підтримки програми EU4Business, напрямки діяльності Ради лісового сектору.

https://loda.gov.ua/news?id=49037

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас