Триває реалізація проєкту «Екологічна стежка «Дивосвіт дендропарку «Рудківський»

9 лютого 2022р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Даний  проєкт (автор Ігор Шептицький - помічник лісничого Рудківського лісництва ДП "Самбірський лісгосп") став переможцем спільного конкурсу, який відбувся восени 2021 року, Рудківської міської ради та Британської ради за фінансової підтримки Європейської Комісії (Британська Рада – це міжнародна організація Сполученого Королівства.)

Відповідно до проєкту проводяться роботи по реконструкції/оновленню екологічної стежки в дендропарку "Рудківський" довжиною 1400 м для проведення екозанять, екоекскурсій, корисного відпочинку дітей і дорослих. Передбачено розробити маршрут по зупинках, картосхему з цікавими екскурсійними об'єктами, створити пам'ятку для екскурсантів.

Є надія, що реалізовані заходи проєкту допоможуть зробити Рудківський дендропарк більш привабливим для відвідувачів, і в майбутньому дозволять продовжувати роботу щодо пошуку додаткових джерел фінансування та залученню волонтерів для розвитку території дендропарку. А ще, нехай не знайдеться нікого, хто бездумно засмічував би територію цього заповідника чи нищив красу, створену працею людей та природою.

  Рудкі́вський дендропа́рк — державний дендрологічний парк входить до заповідного фонду України, який  утворено з метою збереження, вивчення та впровадження в зелене будівництво та лісове господарство декоративних технічно цінних порід.

Парк (площа 59 га) був створений на майже безлісій території на місці ріллі заслуженим лісівником Йосипом Біласом та зусиллями працівників Самбірського лісгоспу у 1967 році.

У парку є цінні колекції північноамериканських і азійських видів дерев і кущів. На більшій частині парку створено дубовий ліс з домішками різних порід, переважно місцевих. Більшість дерев мають вік близько 55 років, проте є кілька стоп’ятдесятирічних дубів.

На сьогоднішній день, дендропарк для жителів навколишніх територій є і парком, і лісом, і унікальним освітнім об’єктом для розвитку дітей і молоді  міста Рудки

Сьогодні  лісівники, що опікуються парком, попри низку труднощів, забезпечують його збереження і створюють всі умови для впровадження та реалізації освітніх та рекреаційних ідей та проєктів.

https://sambirlis.lviv.ua/

За матеріалами Рудківської міської ради

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас