Підростають охоронці лісу

7 травня 2012р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Напередодні травневих свят юні вихованці 21 шкільного лісництва Львівщини взяли участь в обласному конкурсі на найкраще шкільне лісництво, який проводив Львівський обласний дитячий еколого-натуралістичний центр спільно з обласним управлінням лісового і мисливського господарства. На конкурсі школярі продемонстрували свої знання і навички: визначали породи дерев по бруньках, листочках, корі, обміряли рослини, вимірювали їх кубомасу.

— З кожним роком шкільних лісівничих осередків більшає, — розповідає перший заступник начальника обласного управління лісового і мисливського господарства Ярослав Целень. — Діти виконують лісогосподарські роботи на шкілках та на обходах лісгоспів. Деякі шкільні лісництва вже мають свої дослідні ділянки, школярі беруть участь в охороні лісу: навесні розвішують домівки для птахів, взимку підгодовують мешканців борів. До речі, я також вихованець одного зі шкільних лісництв.

У програмі конкурсу була й номінація «Найкращий твір на тему «Людина та ліс». Найменші учасники змагання запропонували на суд журі свої малюнки, старшокласники — письмові твори. Ось що написала у своїй конкурсній роботі восьмикласниця Сколівської академічної гімназії Світлана Левицька. «Люди з різних країн приїжджають до нас, у Карпати, щоб відпочити серед чудової природи. Ліс — наша краса і гордість, яку, на жаль, ми не завжди цінуємо. Останніми роками мої співвітчизники вирубують десятки гектарів лісів, щоб продати деревину в інші країни. Люди засмічують ліси, перетворюючи їх на звалище непотребу, займаються браконьєрством. Через недбале ставлення до лісу і його мешканців багато видів рослин і тварин перебувають під загрозою вимирання…».

Визначити найкращих було дуже складно. Та після оголошення підсумків ніхто не залишився ображеним, адже конкурс став чудовим святом для всіх, кому не байдужа доля зеленого багатства нашої країни. Переможцям вручили цінні подарунки та заохочувальні призи.

Ігор ТАБІНСЬКИЙ, "СІЛЬСЬКІ ВІСТІ" № 52 (18792), 04.05.2012р.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас